Originally Posted by
Aremak
Pagyo maalesef geliþip büyüyen, karýný her sene enflasyon oranlarý üzerinde arttýran bir þirket deðil. Aslýnda paranýz oranýnda dükkan alýyorsunuz ve kirasýný temettü olarak elde ediyorsunuz. Bu temettünün fiyata göre faiz geliri seviyelerinde kalmasý doðal. Hisse baþý 45-50 kuruþ olmasý muhtemel temettü þu anki 3.94 fiyata göre yýllýk faiz seviyesinde. Fiyat düþüþünün en önemli sebeplerinden biri bu. Tabi ki iþlem hacmi dar bir hisse olduðundan elindekileri çok sayýda hisseyi satmak isteyen bir kiþi bile çýksa fiyatý aþaðýlara gidebiliyor. Hissenin iþleyiþini iyi bilen ve kira geliri isteyenler için fýrsattýr.
Borsanýn ve bazý hisselerin yüksek kazanç saðladýðý bu dönemde de revaçta olamamasý çok doðal. Bence þu anda ucuz olmasýna raðmen bugünkü þartlarda 6 seviyeleri, hatta 5 bile zor. Temettü tarihi yaklaþtýkça 4.50 civarýna bir yükselme olacaktýr. Daha yüksek fiyatlar için faizlerin düþmesi ve avm nin bulunduðu bölgenin deðerlenmesi ve populer hale gelmesi veya bir satýlma durumu olmasý gerekir. Yanýna açýlacak avm lerin negatif bir etkisi olacaðýný sanmýyorum. Ancak hisse fiyatýndan kazanç isteyen için en azýndan bu dönemde uygun olduðunu, ciddi artýþlar yapacaðýný düþünmüyorum. Fiyatý unutup her yýl az riskli kira geliri isteyen için ise her zaman çok iyi bir alternatif. Ayný fiyata yatýrým yapýp tapusunu alacaðýnýz %99 gayrýmenkule kýyasla çok daha fazla kira geliri elde etmiþ olursunuz. Dediðim gibi þu anki fiyatlar sabit getiri, 9-10 yýlda amorti isteyen için fýrsattýr. Yatýrým yaptýðým þirket yatýrýmlar yapsýn, büyüsün, kapasitesini satýþýný karýný ikiye üçe katlasýn, fiyatý da artsýn temettüsü de artsýn, beni þimdi az yatýrdýðým parayla daha sonra emekli etsin beklentisi olanlar için ise hiç cazip deðildir.
Tamamen kendi fikir ve tahminlerimdir.
Yer Ýmleri