Faizin %14 olduðu yerde %11 temettü verimi cazip olmuyor malesef en büyük sýkýntý bu bence.
GT-I9500 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faizin %14 olduðu yerde %11 temettü verimi cazip olmuyor malesef en büyük sýkýntý bu bence.
görüþünüze tamamen katýlmakla beraber, mevduattaki stopaj oranýnýda dikkate almak gerek diye düþünüyorum...
sayýn pasha, ben þahsen faizlerin dahada artacaðýný öngörüyorum.TL faiz artýþý, fed bilanço daralmasý dahil, usd faiz artýþlarý durana kadar, sürecektir. Bu arada 2018 te 50 kuruþluk temettü tahmininize bende katýlýyorum. Ýlk emareyi birici çeyrek bilançosunda göreceðiz herhalde...
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
karýn %6 yükselmesi güzel, ikinci çeyrektede %3 yükselme kaydetmiþ. Bence son çeyrekte %9 yakýn karda artýþ saðlayabilecek potansiyel var. Bu kar artýþý 2018 1. dönemde devam edecektir. Ben hala 50 kuruþ temettü tahminimi koruyorum, tutmasa bile çok yakýn olabilir.
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þirketin Yaný baþýnda inþa edilen yeni AVM ile rekabet kaygýlarý vardýr. Mevcut kiracýlarý muhafaza amacýyla belli bir süre kira artýþlarýný sýnýrlý tutacaklarýný öngörüyorum. Bu nedenle yakýn gelecekte kira gelirleri ve temettü artýþý beklentilerinden temkinli olmak lazým.
Temettü gelirini faizle kýyaslamak da çok saðlýklý bir yaklaþým deðil. Birisi nettir diðeri ise enflasyondan arýndýrýlmalýdýr. Faizde anapara enflasyon kadar erimektedir ama kira gelirlerinin kaynaðý olan AVM fiziki olarak yerinde durmaktadýr. Önemli olan AVM'nin doluluðunda bir sorun yaþanmamasýdýr.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Insallah iyi olur ne diyelim..
aynen
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri