pagyonun bu sert hareketleri aslýnda hiç hoþuma gitmedi...bir sürü al-sat cý dadandý hisseye eskiden ne güzel günlük 50-100 bin hacimle günü kapatýrdýk ucuzdan toplardýk emeklilik için....neyse kar ettigi ve dagýttýgý sürece sýkýntý yok...
pagyonun bu sert hareketleri aslýnda hiç hoþuma gitmedi...bir sürü al-sat cý dadandý hisseye eskiden ne güzel günlük 50-100 bin hacimle günü kapatýrdýk ucuzdan toplardýk emeklilik için....neyse kar ettigi ve dagýttýgý sürece sýkýntý yok...
Benim düþünceme uyan GYO yatýrýmcý profilini tamda YGGYO (Ankamall) de bulabiliyorum, Panora ile Ankamall u karþýlaþtýrmak bence çok doðru ve önemli, hedef Ankamall tipi yatýrýmcý olmalý... Ankamall da kurumsal yatýrýmcýlarýn yaný sýra Ostim ve Gimat esnafýda var, onlar hisse adetlerini istikrarlý bir biçimde çoðaltýyorlar. Bu þirket için ''kaðýt'' ''tahta'' tabirlerini kullandýklarýný zannetmiyorum, þirketi þirket olarak görüp, daha çok parça parça dükkan, maðaza satýn alýyorlardýr. Ýçinde dolaþýp durum analizi yapýyorlardýr, kýyaslamayý Ankara ve Türkiye genelindeki diðer AVM, dükkanlarla, sokak maðzacýlýðý ile yapýyorlardýr. Hisseninde dik duruþuda zaten bu durumu özetliyor...
YGGYO: PD/DD 1,02 , bu günkü tahmini temettü verimliliði yaklaþýk %8 (1,0695 temettü beklentim)
Panorada ise durum PD/DD 0,55 , bu günkü tahmini temettü verimliliði yaklaþýk %11,66 (0,70 temettü beklentim)
%97 doluluðu sahip olan Panora hisse piyasasýnda puslu havayý seven kurtlar cirit atarken, Ankamall da esnaf malýna sahip çýkýp kurtlara ortam yaratmýyor...
Sizlerle fikirlerimi paylaþtým, yatýrým tavsiyesi deðildir...
Saygýlarýmla...
Yggyo günlük hacim 500000tl yi geçmiyor Bazý günler 40 50bin bile oluyor. bu iyi deðil.
Panorada hacim maþallah iyi su akar yolunu bulunur. Pagyonun ederi 8_9tldir.
1.250.000 ICBC
650.000 Yatýrým Finans
Son 2 günde satýþ gözüküyor. Cep to cep deðilse Bu satýþýn tamamý karþýlanmýþ. Borsadaki AVM ler içinde belki en iyisi deðil ancak Ankaranin arsa deðeri yüksek doluluk oraný her zaman çok iyi olan bir avm. Cepa-kentpark,ankamall dan sonra en çok ziyaret edilen ancak bunlardan daha prestijli avm. Hisse fiyatýnýn hiç önemi yok. Kasada para tutmadan nerdeyse tüm kirayý daðýtýyor. Üstelik temettü vergiden muaf. Temettü verimi her zaman % 10 civarýnda olmuþ. Faizler % 25 iken belki anlamý yoktu ancak bu yýl mevduat faizleri 5-6 seviyesine inerse 2 yýllýk banka faizini 1 yýlda almýþ olacaðýz. Üstüne avm de deðer kazanmaya devam edecek.
ýcbc yatýrým finans mallarý satýyor olmasýn hayali galip.....
ytd
Temettü ödendikten sonra ayný tutarda hisse fiyatý düþüyor. Hisse fiyatý hiç yükselmez ise 7 yýl sonra 0 olur pagyo nýn fiyatý. Buda eþyanýn tabiatýna aykýrý.
Her yýl ortalama % 10 prim yapsa avm bu yýlýn yaklaþýk 1.8 katý olacak 7 yýl sonra. Yani her durumda 7 yýl sonra temwttüler düþtükten sonra en az 10 TL fiyatý olacak. 7 yýlda yaklaþýk % 50 hisse primine ilave olarak en az 6TL de temettü alýnmýþ olacak. Kira çarpaný 7 yýl olan bir gayrimenkul yatýrýmý.
200bin verip eski bir daire alýp aylýk 800 900tlye yýllýk (10bin)kiraya vermektense panoradan hisse alýp 200bine 20bin kira almak daha mantýklý. Tapu masrafý emlakçý masrafý kiracý derdinde yok. Hemde anýnda nakite geçebiliyorsun daha ne olsun. Hissenin düþmesi iþime geliyor. Dahada düþerse kredi çeker daha fazla hisse alýrým. Ev dükkan alýyor gibi düþünüyorum. Hissede 8-9 TL ye gelir de kýsa vade de satar.Daha sonra daha alttan almaya calisirim.
Yer Ýmleri