Originally Posted by
cemmer97
Soda'ya umutlarla girmiþtim. Cam Elyaf yatýrýmý ile maliyetlerde azalma, satýþlarda ve karlýlýkta ve de dolayýsýyla hisse fiyatýnda ciddi kazançlar umut etmiþtim. Aldýktan kýsa süre sonra 8 üstüne çýkarak beklentilerime uygun hareketler oldu. Fakat önce CHP hisselerinin Hazine'ye aktarýlmasý sonra da Ciner grubu ile baþlanan ABD yatýrýmý bütün umutlarý alt üst etti. Çünkü borsa oyuncularý uzun vadeli yatýrýmlarý sevmiyor, kýsa zamanda cebini parayla doldurmayý hayal ediyor. Ayný durum Tekfen'de de yaþandý. Halihazýrda yüksek karlýlýðý olan þirket yabancý satýþlarý ile neredeyse dibe vurdu. Ben temel analizin önemine inanýrým. O nedenle þirketin mali yapýsý saðlam ve karlýlýðý yüksek ise er geç ederini bulacaðýný bilirim. Biraz sabýr yeterli. Fakat 3-5 yýl vadeli yatýrýmlar þirketlerin hem mali yapýsýný hem de karlýlýðýný olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kýsa-orta vadeli yatýrýmcýlar bu hisselerden uzaklaþýyor. Kýsa vadede(1-2 yýl) tamamlanarak devreye alýnacak yatýrým yapan firmalar ise bu kararý aldýklarýnda prim dahi yapabiliyor. Örnek: Hektaþ'ýn organomineral yatýrýmý, tohumculuk yatýrýmý, gübre kapasite artýrýcý yatýrýmý. 2. Örnek ise Alkim'in potasyum Sülfat yatýrýmý gibi.
Soda, Borsa Ýstanbul'un önemli ve güzide þirketlerinden. ABD'deki yatýrým tamamlandýktan sonra (Yaklaþýk 4 yýl) karlýlýkta ve buna baðlý olarak hisse fiyatlarýnda ciddi artýþ yaþanabileceði kanaatindeyim. Tüm bu deðerlendirmeleri olaðan þartlara göre yapýyorum. Siyasi ve ekonomik etkenler her zaman bu deðerlendirmeyi etkileyebilir. Bu etki olumlu yönde de olabilir olumsuz yönde de. Borsa da yatýrým yapan tüm arkadaþlarýn Allah gönlüne göre versin.
hoþgeldiniz sn cemmer. sodayý 'cimer'e þikayet edelim diyoruz ne dersiniz. hepimizle 'cima' etti namussuz'
Burada yazdýklarýmýn hiçbiri yatýrým tavsiyesi deðildir, kendi düþüncelerimdir.
Yer Ýmleri