Ýhtimal vermiyorum[emoji4]
iPad cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýhtimal vermiyorum[emoji4]
Beklenen teblið çýkmýþ olan 20 þunat resmi gazetede yayýnlana kanunun tebliði ,yani yine bu hükümetin çýkarttýðý kanun,
Teblið çýkmasa ne olur kanun çýkmýþ,
Yeni tekelleþme ile iþgili kanun ab ývýr zývýrýna atýfda bulunup güyya çýkartýcaklar ,
Bizim 20 þubatta geçen kanun farklý ve geçti,bu kanun farklý,
20 þubatta düzenleme yapýp deðiþtirdikleri kanunun amacý birleþme ve satýn alma vb. iþlemlerinde adillik adý altýnda deðiþtirdiler
Þiþe birleþmesinde tekel oluþturcak hangi durum varki yok denicek yada yok densin.
Ortada bi el var 5 tane parmaðý var o elin sahibi tek ve parmaklarda o elin,ayrýca parmaklarda birbirinden farklý,
Düzcamcý ile ev eþyasý üreten farklý,cam perakendecisi farklý,sodacý farklý,þiþe kavanoz üreten farklý,
Bunkar birleþince nasýl tekel olucak,zaten ayný elin þirketleri,tek artýsý tasarruf.
Farklý ellerdeki parmaklar birleþmiyorki,tekel olunsun,rekabeti engellesin,zaten ayný elden yönetilen farklý sektör þirketleri,
Diyelimki þiþe grubu vazgeçtik dedi yine sorun sýkýntý yok,zaten þirketler diplerde,ayrýca deðerleme taporuda gelmiþ,þirketlerin ederlerini belirleyen,piyasa salak deðil herlade icabýna bakar diye düþünüyorum,
Düþüncem benim bu yönde.
hisse.net kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi
YORUMLAR TAVSÝYE NÝTELÝÐÝ TAÞIMAYIP YATIRIM DANIÞMANLIÐI KAPSAMINDA DEÐÝLDÝR. YATIRIMCI PROFÝLÝNÝZE UYMAYABÝLÝR.
1980'li yýllarda televizyon için yapýlmýþ bir dev robot konulu çizgi dizidir. Tam adý ise "Voltran:Evrenin Savunucusu"dur. bu çizgi filmin ardýndan 'Voltran oluþturmak' sözü sýkça kullanýlmaya baþlamýþtýr. Peki Voltran oluþturmak nedir, ne demek? Ýþte bu çizgi film ile ilgili tüm ayrýntýlar...
DÝZÝNÝN KONUSU VE KARAKTERLERÝ
Dizinin ana karakterleri 5 adet mekanik aslan robot ve bu robotlarý kumanda eden (pilot) 5 kahraman savaþçýdýr. Her aslanýn ayrý bir yeteneði vardýr. Ancak bu 5 aslan bir tehlike anýnda baðýmsýz savaþabildikleri gibi bir araya gelerek dev bir robot olan Voltran'ý oluþturmaktadýrlar.
VOLTRAN OLUÞTURMAK NE ANLAMA GELÝR?
1980'li yýllarýn efsane çizgi filminin ardýndan 'Voltran oluþturmak' kelimesi günümüze kadar gelmiþtir ve hala kullanýlmaktadýr.
Voltran, 5 tane robotun birleþmesi sonucu oluþurdu. Birleþmeleri görülmeye deðer bir görsel þölen oluþtururdu. Arslana benzeyen robotlar koþar ve uzayda birleþirler ve birleþme sýrasýndaki þölen herkesi büyülerdi.
Þimdi bu þiþe grubu birleþip,"Voltran"ý oluþturursa,,rekabet kanununa aykýrý olmaz mý?
YORUMLAR TAVSÝYE NÝTELÝÐÝ TAÞIMAYIP YATIRIM DANIÞMANLIÐI KAPSAMINDA DEÐÝLDÝR. YATIRIMCI PROFÝLÝNÝZE UYMAYABÝLÝR.
Cevabýný bilen varsa gelsin yeminle,
Hala bulamadým cevabýný,
Þirket birleþmesi uzman kuruluþ raporuna göre yapýlsa þiþe bunu istemiþ olsa idi piyasa zaten rakamlarý yukarý çekicekti ceplerinden para çýkmadan þirketler ederine gelicekti yapmadýlar,
Onlar ne yaptý yeni kanun çýktý biliyoruz ama tebliði gelmeyince bþr türlü biz baþvurduk ama deðiþiklikde revize edicez dediler,spk böyle yap diyecek bunlarda hayhaya diyeceðizi net söykedi,
Top spk da þuan,spk uzman kuruluþ raporu yada son 6 yada hisse ortalamasý yada pd dd hangisi pahalý ise ona göre iþlem yapmak zorunda,niyemi kanun onu söylüyor adillik ðzerine çýktý ya,teblið farklý bir þey söyleyemez,
Öyle olursa piyasa yine yukarý taþýr iþ grubundan yine para çýkmaz ama þirketleri deðerlenir,ama iþ grubunda týk yok,
Her halukarda bu þirketler ederli ,deðerli anlýk ciddi para kazanan þirketler,fk larý çok düþük ama gel görki piyasa deðerleri yerlerde , yerlrse olmasý ve deðerlenmesin diye ciddi baský olduðuds çok net artýk ,kör gözler gördü,saðýr kulaklar duydu
Þiþe yi arýyorsun soruyorsun sadece geveliyorlar,cevabý yok çünkü açýklamsý olamaz bu ucuz rakamlarýn dedikleri tek þey piyasa böyle istiyor,ulan mal senin ,sen malýný orta malý yapmýþssýn haberinmi yok,dangalaklar
Akp,chp ve iþ grubu ile ilglili durumlarýn sonuçlarý diye düþünüyorum ben,
Sodanýn,yerlerde olmasý,trakyanýn yerlerde olmasý anacm,þiþenþn bu seviyelerde iþlem görmesinþn açýklamsý yok fk larý 4 lerde 5 lerde
Oluþturmaya nasýl oluþturcak diyorum,adamlar þuan zaten voltran ya,
Þiþe þuan zaten ana gövde,soda kol,trakya ayaklardan biri,anacm kollardan biri,paþabahçe ayaklardn biri ya zaten,
Misal trakya türkiyenin zaten tekeli ve en büyüðü deðilmi ,ayný trakya avrupanýnda en büyüðü,
Yada anacm þuan sektörün zaten tekeli yada lideri yanlýþým yok ise avrupadada ilk 3 de diye biliyorum,
Bunlarý zaten tek beden yönetiyor yani þiþe ,þiþe þuan zaten voltran zaten,yada en büyük voltran dersek oda iþ grubu yada munzam sandýk,
Bu birleþme ile sadece isimler yada markalar ortadan kalkýcak, tekelse yine tekeller bunlar deðiþmeyecek birþey bunu anlatmaya çalýþýyorum
Ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim , diyor![]()
Bu çok tartýþmalý bir konu . Herhangi bir kurumun rekabete aykýrý hareket ettiðini ispat etmek de zordur . Rüþveti ispat etmek gibi, zor.
Ayný çatý olsa dahi farklý kurumlardý, kasa farklý hesap farklý. Aralarýndaki ticaret ticari kaidelere baðlýydý ama artýk öyle olmayacak .
Cam sektörünün A'dan Z'ye her aþamasýnda kendisi üretim yapan bir þirkete kimse rakip olamaz . Adamýn dýþarýya en ufak bir çýktýsý yok, her þeyi maksimum düzeyde ucuz elde ediyor ve bu yatýrýmlar maliyetli yatýrýmlar ( bu da çok önemli ) . Atýyorum þimdi Düzce cam nasýl bunlarla rekabete girsin .
Sen bir kasapsýn, eti dýþarýdan alýp satýyorsun. Kendi çiftliði olan kasapla baþedebilir misin , imkansýz.
Neyse biz duamýzý düzeltelim de senin de gönlün olsun . Birleþme iptal olmasýn ama soda 'yý dýþarýda býraksýnlar![]()
Yer Ýmleri