2017/12 aylık karı 2.3 trilyon kar.Yani 1 sene boyunca 2.3 trilyon kar elde etmiş.Ama bu sene 2018/3 Vergi Dairesine bildirdiği karı 2.2 trilyon.yani geçen sene bir sene boyunca elde ettiği karı sadece ilk 3 ayda elde etmiş.Bu benim için artı bir noktası.
diğer artı noktası şirket hali hazırdaki fabrika binası yeni 3 adet makina yı alacak pozisyonda değildi.O yüzden yani fabrika binası kiraladılar.Heralde hiçbir patron karı zarınını düşünmeden yeni fabrika kiralamaz.Bence işleri iyiki şuandaki üretim makinaları yetersiz gelip bu yeni makinaları alıyor ve yeni fabrika binası kiralıyor.zaten vergi dairesine verdiği bilançoda yurtdışı satışlarıgözle görülür şekilde artmış.
Şirket bünyesinde 7.9 trilyonluk arsası var şirkete ait.Önceden bu arsayı fabrika yapmak için almış ama sonradan değerlenince fabrika yapmaktan vazgeçmişler buda artı bir değer.
Eksi değer -2.117.000 döviz açık pozisyonu var.
Diğer eksi değer -1.630.000 tl kısa vade banka kredisi var.Uzun vade -3.019.000 banka kredisi var.
halka arzdan buyana her sene düzenli olarak hem temettü vermiş hem bedelsiz veriyor....
Benim şirket hakkında düşüncelerim bunlar ben burda uzun vadeciyim.ben temel analize güvenirim.ona göre yatırım yaparım.evet şuan f/k 23 lerde çok pahalı gözüküyor ama bu veri en son 2017/12 aylık bilançoya göre yani 2018/6 aylık ve 2018/12 aylık bilanço rakamlarının iyi geleceğini tahmin ettiğim için bu oranlar yarı yarıya düşecek olacağını düşünüyorum.Borsa beklentileri önceden satın almaktır.gercekleştiğinde yani herkes yeni rakamları gördügünde ben satıyor olacağım inşaallah.hep böyle olmuştur.25 yıllık borsa deneyimin bunu gösterdi bana.YTD:YTD:YTD:

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri