Bu kadar iþlem hacim rekoru var az dolarý boz kaðýda destek ativer![]()
Bu kadar iþlem hacim rekoru var az dolarý boz kaðýda destek ativer![]()
BIST tum hacmi 32 milyar ile tarihi seviyelerde devam ediyor ana tahtalarda realize olana kadar burda oyalanacak bir hisse, bakalým daha ne kadar negatif ayrisacak piyasadan
Bu bilançoyla nasýl buralarda kalmýþ bu hisse dedirtecek cinsten.Bugün itibariyle 27,00 TL ile giriþ yaptým...
Hisse fiyatýnýn hiç bir þeyden etkilendiði yok.Tahta yapýcý kafasýna göre takýlýyor.
SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hissede hacim yok rsi macd pozitif bolgeye geçecekki biþeler bekleyelim hala yatayda takýlýyo kafasýna göre
1 yýldan fazla zaman önce atmýþým bunu, Þirketteki bu saçma husus sebebiyle uzun zamandýr ilgisizdim fakat artan borsa hacimleri ve kredili iþlemlerden faiz gelirleri sebebiyle orta vadede buharlaþmayacak miktarda karlýlýk artýþý olabileceðini hesaplýyorum. 1Ç ile ilgili olumlu fikirlerim olsa da esas patlama önümüzdeki süreçte yaþanabilir. Finansallara yansýmasýný beklerim. 2Ç ilk günler harika baþladý. Tahta sýð olduðu için alým yapmak kolay olmuyor. Ýyi bilançolar gelecekse bu ‘bedava’ hisse daðýtýmýný zekat olarak görebilirim. Bilançoda Uzun vadeli finansal yatýrýmlarda finansal piyasalar, ilaç geliþtirme, mobil uygulamalar üzerinden finansal veri saðlama, sosyal medya, mobil uygulama üzerinden saðlýk hizmetleri alanlarýnda 5 giriþimin herbirine 50.000 ila 400.000 USD yatýrým yaptýðý görülüyor, ilginç olabilir.
Bilanço hayýrlý olsun. Topicte pek kimse yok, pek ilgi görmeyen bir þirket sanýrým. Bazý handikaplarýna raðmen yatýrým yapmýþtým, bu handikaplarýn nazar boncuðu olarak kalacaðý performans gösterirse devem edeceðim. Genel anlamda olumlu bir çeyrek olduðunu düþünüyorum. Faaliyet Giderleri geçen yýl ayný döneme yakýn olmasý olumlu. Hizmet gelirleri dýþýnda (tahvil vs al-sat) faaliyetlerden geçen yýl ayný dönemde 5 m civarý + yazmýþ, bu sene 1 m - yazmýþ. Hizmet gelirleri 2Ç þu ana kadar 1Çe göre gayet iyi gidiyor, diðer faaliyetlerden gelen 1Ç olumsuz katkýsýnýn 2Çte terse biraz terse dönmesi net kara olumlu yansýr. Küçük bir þirket olduðu için birkaç milyonluk bu katkýlar önemli.
Vergi öncesi kar 50,88 milyon iken ertelenmiþ vergi gideri (7,93 milyon) etkisiyle toplam 22,69 milyon liralýk toplam vergi gideri (Geçen sene toplamýnda 23,74 milyon vergi çýktýðýný düþünürsek bu çeyrekteki vergi etkisini daha iyi anlayabiliyoruz) oluþarak Net Kar 28,18 milyon olarak karþýmýza çýkýyor. Bu büyüklükteki vergi yüküne raðmen net kar rakamý olarak geçen yýlýn en iyi çeyreði olan 2021 1Çin az üstünde olabilmiþ.
2Ç için Hizmet Gelirleri tarafýnýn zaten daha iyi olduðunu ölçebiliyoruz, vergi giderlerinde de bir azalma olacaðýný öngörebiliriz diye düþünüyorum, ilk çeyrekte net katký alamadýðýný gördüðümüz diðer faaliyetlerinden de az bir katký gelmesi durumunda çok daha iyi bir net kar rakamý oluþmasý ihtimali yüksek diye yorumluyorum. Ýþlem hacimlerindeki artýþ ve kullandýrýlan kredilerden yüksek faiz sebebiyle saðlanan finansal gelirler olumlu görünüyor.
Bilançoda Uzun vadeli finansal yatýrýmlarda finansal piyasalar, ilaç geliþtirme, mobil uygulamalar üzerinden finansal veri saðlama, sosyal medya, mobil uygulama üzerinden saðlýk hizmetleri alanlarýnda 5 giriþimin herbirine 50.000 ila 400.000 USD yatýrým yaptýðý görülüyordu. Bu çeyrekte Ýndico Pbc. diye bir giriþime 343.228 TL yatýrým yapýlmýþ görünüyor. Küçük rakamlar olsa da ilgimi çekiyor.
Sonuç olarak 2 ve 3Ç baz etkisinin de etkisiyle oluþacak olumlu geliþimin beklentisi ile abartýlý fiyat hareketleri ve faaliyetlerinde olumsuz deðiþiklik olduðunu düþünmediðim sürece paylarýmý tutmayý düþünüyorum.
Yorumlamalar ve tespitlerde insani sebeplerden ötürü eksikler hatalar olabilir. Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Bugün saçma sapan spek hareketi ile tavandan %4 düþtü. Yazýk yani bir aracý kurum hissesini oyuncaða çeviriyor. Müþterilerinin gözünden düþüyor 3-5 kuruþ için.
Ytd
Yer Ýmleri