þimdi bu aralar bir çok kimse yine bir çok hisseye bebek hisse diyor...peki gerçek bebek hisse nasýl olmalýdýr ?? bebek demek zaten en küçük demektir ve en güçük olan bir þey de gittikçe büyüyecek demektir...bebeklikten sonra çocukluk ,sonra gençlik ,sonra olgunlaþma ,sonra da yaþlanma sonra da ölüm olur...kýsacasý bebek hisse, büyüyebilmek için önünde çok potansiyel ve yol olan hisseye denir...
yoksa bazýlarý cirosu ve karý gittikçe düþen hisseye dahi bebek hisse diyebiliyor ne yazýk ki...megapa baktýðýmýzda daha yeni yeni büyük cirolar yapmaya baþladýðýný ve yeni yeni devlet teþviklerinden faydalanmak için giriþimlerde bulunduðunu görüyoruz...yani þirketin amacýnýn büyümek olduðunu çok rahat anlayabiliyoruz...
2019 yýlýný 169 milyon ciro ve 6,750 milyon kar ile kapatmýþ iken , 2020 yýlýný da çok rahat 240-300 milyon ciro ve karýný da 10-13 milyon aralýðýnda yapabileceðini düþünüyorum..sonrasýnda da devlet teþviði alabileceði orta veya büyük çaplý yatýrýmlara da giriþebilir..çünkü son kap haberinde buna yönelik adýmlarý attýðýný anlýyoruz...
kýsacasý þu anda karþýmýzda bir bebek hisse var...biraz önce de söylediðim gibi tek çekincem acaba olasý bedelli sürecinde neler yapacak ?? yoksa þu anda temel olarak çok güzel bir hissedir ve ederi de en az 3,30 tl olmalýdýr...ama malum bedelli süreçlerinde bazen hisseler düþüyor...bazen de çýkýyor..piyasayý tam olarak anlayamýyoruz ne yazýk ki...
geçmiþte blcyt 1,60 larda iken topiklerinde az boðaz patlatmadýk...hep hisse iyidir yolu açýktýr dedik..sonra da biz kendimiz sabýr edemedik...ve blcyt þu anda da 7,70 seviyelerindedir..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri