4.87 ye 72bin mal koymuslar.biraz mermim var.25bin adedini alirim almasina da cesaret edemiyorum
Vay arkadaþ ya
Bu þirketin yok sattýðýnýn farkýnda olmayan var galiba
![]()
![]()
Merhaba. Ben Konfrut Gýda Þirketinizin hisse senetlerine yatýrým yapan bir küçük yatýrýmcýyým. Hisselerinizin son zamanlarda borsada yaþadýðý kayýplar nedeniyle ciddi miktarda zarara uðramýþ durumdayým. Bunun sebebini anlamak için þirketin son bilançosunu inceledim ve aþaðýdaki konularda uyarýda bulunmayý uygun gördüm.
1. Hisseleriniz ciddi anlamda düþüþ gösterdi. Hisselerinizin sýð olmasý nedeniyle küçük miktardaki iþlemlerle fiyatý büyük marjlarda düþüþ gösterebilmekte, bu da hisselerinizi spekülasyona hatta manipülasyona açýk hale getirmektedir. Hisselerinizin cari durumuyla ilgili bir sorumluluk hissetmiyor musunuz? Bu durumla ilgili tedbir almak adýna diðer pek çok þirketin yaptýðý gibi, bir geri alým programýný gündeminize almayý düþünüyor musunuz?
2. Bilançonuzu incelediðimde grup þirketlerinden ciddi miktarda alacaðýnýz olduðunu, ayný zamanda grup þirketlerinden kredi kullanmanýz nedeniyle ciddi miktarda faiz ödediðiniz anlaþýlýyor. Neden alacaðýnýz ve borcunuzu muhasebeleþtirip faiz yükünden þirketi kurtarmýyorsunuz. Bu bilerek þirketi zarara uðratmak deðil midir? Türkiye'de faaliyet gösteren þirketi zarara uðratýp, Almanya merkezli baþka bir þirkete menfaat saðlamak suretiyle hem biz küçük yatýrýmcýlarý, hem de Türkiye Cumhuriyeti ni zarara uðramýþ olmuyor musunuz? Bu konudaki müracaatlarýmý SPK'ya, Maliye Bakanlýðý'na ve Cimer'e de yapacaðým.
3. Yine bilançoyu incelediðimde bir önceki yýla göre cironuzun arttýðýný, buna mukabil karlýlýðýnýzýn azaldýðýný tespit ettim. Bunun nedenin de maliyet artýþlarýný, ürün satýþý fiyatlarýna yansýtmamanýz olduðu bilanço rakamlarýndan anlaþýlmaktadýr. Bu durumda yine Konfrut Gýda'yý; yine grup þirketlerine menfaat saðlamak maksadýyla zarara uðratmýþ olmuyor musunuz? Bu konudaki müracaatlarýmý SPK'ya, Maliye Bakanlýðý'na ve Cimer'e de yapacaðým.
4. Gýda maddelerine aþýrý talebin olduðu, ve ürün fiyatlarýnýn Konfrut Gýda lehine yükseldiði bu ortamda, þirketinizin menfaatini düþünerek gelen talepleri karþýlamak suretiyle stok miktarýný eritmek yoluna mý gidiyorsunuz, yoksa grup þirketlerinden müteakip zamanlarda gelecek talebi karþýlamak maksadýyla stok miktarýný muhafaza etmek yoluna mý gideceksiniz. Bu durumda Þirket yine zarara uðrayacaktýr. Gümrük iþlemlerinde virüs salgýný nedeniyle mevcut olan kýsýtlamalar nedeniyle grup þirketlerine ihracatýný yapamadýðýnýz ürünleri potansiyel ve hazýr müþterilere satmamanýz durumunda da, ugrayacaðýmýz ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ugrayacaðý zararlar nedeniyle ilgili tüm mercilere müracaat edeceðiz. Bu durumun þimdiden tespit edilmesi maksadýyla da gerekli müracaatlarda bulunacaðýz.
Yukarýdaki konularda mail yoluyla ve telefon vasýtasýyla bilgilendirilmek istiyorum. Arz ederim.
BU MAÝL'Ý ÞÝRKETE VE DOHLER'E ATTIM. GÖRMEDÝÐÝM YA DA YANILDIÐIM BÝR KONU VAR MI? ÝSTÝÞARE EDÝP DURUMU ANLAMAYA ÇALIÞALIM.
Þirket grup þirketleri menfaatine zarara uðratýlmasa, piyasa þartlarýna göre çalýþsa inanýyorum ki, çok kýsa sürede þu anki fiyatý kadar temettü öder. Fakat þirket iliþkili taraflar menfaatine zarara uðratýlýyor. Hep beraber ciddi baský uygulasak durum deðiþebilir diye düþünüyorum. Benim gibi ciddi zararda olup birlikte birþeyler yapalým diyen varsa istiþare edebiliriz.
Sanýrým benden baþka ciddi çarpýlan yok. Ben baþýmýn çaresine bakayým![]()
Maalesef yabancý ortaklý þirketlerde bu dolaplar dönüyor
Mesela çimbeton
Yýllýk 100 milyon ciro yapýyor
Ama her sene 1-2 milyon zarar yazýyor
Var olan arsalarý satýyor onlarda hüüüp oluyor
Yerli þirket bile yurt dýþýnda kýytýrýk firma alýyor
Onun üzerinden önce devleti
Sonra bizi soyuyorlar
Devlet bunlarý bilmiyormu. Biliyor
Ama neden önlem almýyor. Ýþde burasý meçhul
Mesela altýn hisse nedir ya.
Adam %99 hissesini piyasaya versede o 1 hisse ile þirketin hala sahibi olabiliyor
Temettüyü kafana göre vermek nedir ya. Bu Temettüyü vermiyeceksen neden arz oluyorsun
Ayrýcalýklý pay nedir ya. Ky:ya %5 temettü verirken ayrýcalýklý paya%30 temettü nedir
Zaten maaþ huzur hakký falanfilanla þirketi yiyiyorsunuz bide Temettüyü iç ediyorsunuz
Demiyor otorite.. O demeyincede kafalarýna göre iþ yapýyorlar
Tabi bence
Yer Ýmleri