Bilginin içeriði önemli...
Olaðan dýþý hareketler ile ilgili baþka bir hissenin þirket merkezini aradým,genel piyasa hareketleri olduðunu söylediler baþka da bir þey çýkmadý aðýzlarýndan.Fakat ertesi gün KAP'a yüklü miktar da ortak satýþý haberi gönderdiler.Demem o ki
Telefon açýp bir þey sorduðun da mantýklý bir cevap bekleme...
Dostum..halka açýk bir þirket e bireysel soru sorarsan mantýksýz cevap alýrsýn..
Mesela þirket hisseleriniz üzerinde ne oluyor dersin....bilmiyoruz efendim der ...biz bilgi vermeye yetkili degiliz der ...þikâyet edeceðim sizi dersin buyrun edin der..manipülasyon yapýlýyor þirket hissselerinizde dersin ...spk orada der ..
Basýnda haklarýnda bir þey çýkar..araþtýrýyoruz der..veya yalan haber itibar etmeyin der...
Veya öyle stratejik sorular sorarsýn ki bir bakmýþýn patron seni aramýþ hatta þirkete davet etmiþ...
Þirkete gidersin patron seni alýr karþý sina seninle sohbet eder anlatýr anlatýr...sen o kapýdan çýktýðýn zaman onlar yine gereðini yapar eðer içinse bir ib ....lik varsa ...
Borsa da fýrsatlar bitmez sen yeterki parayý bitirme...
Aynen, yazdýklarýna katýlýyorum (patronun þirkete davet kýsmý hariç.Bu konu da fazla iyimsersin 🙂) fakat bireysel soru demiþsin ya,ilgili þirkete telefon açýp bilgi istemek hissedarýn hakký olmalý bence...
Cevap verseler bile tatminkar ve doðru bilgi deðil maalesef (bilanço ile ilgili sorulan soruya ne cevap verirler sence ? )
ben bugün sordum mesela.
biz hep son hafta yayýnlarýz zaten mealinde cevap geldi.
baþka þeylerde yazmýþtým.
uygun dille bir þeyler yazýp göndermiþler.
yazdým..
yazacam demiþtim
ve cevapda verdiler.
aslýnda birazda seert yazdým aslýnda
cevap vermeyebilirlerdide.
bence öðrenmek istediklerinizi sorun
tatmin etmesede cevaplar rahatsýz etmek gerekir.
saf deðiliz.
bizimde kafamýz çalýþýyor.taptýklarýný yorumlayýp anlayabiliyoruz
bilmeliler
ama kalem onlarda.
Yer Ýmleri