kalkamayýþýndan belliydi..
kalkamayýþýndan belliydi..
cironunher þey olmadýðýný gördük
bilançoya bakmak lazým..
eminimki yine ortaða para aktarýlmýþtýr
tarýmda aþýrý sýcak,dolu,fýrtýna dolayýsýyla
büyük ürün kayýplarý var.
yuro düþüyor
maliyet artýyor
ortaða ödenecek faiz var
maalesef bir çok þirkette olduðu gibi
bu en güzel dönemi vatandaþa vermemek için
bir þekilde katagulle yapýyorlar
yorumlarýmda haklý çýkmak beni üzüyor
keþke haksýz çýksaydým
tabi bence
Ben bu dalavereyi 3. Çeyrek bilançoda farketmiþ, bir þans daha vermek istemiþtim. 4. Çeyrekte zarar açýklayýnca üstüne korona da çýkýnca 7 ortalama ile verdim. Sizler yine þanslýsýnýz, korona ayaðýna gýda hisseleri de prim yapýnca 13 ler bile görüldü. Buraya kadar taþýyan arkadaþlarýn ciddi kar yazmýþ olmasý lazým. Ama benim için artýk göz ucuyla bile bakýlmayacak bir kaðýt haline geldi. Döhlere menfaat saðlandýðý apaçýk ortada. SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hasýlattaki muazzam artýþa ragmen satýþ maliyetlerinin cok daha muazzam artýþýna , kýsa vadeli kredide kur farký gideri (2020-1ç: 2.2 mio 2019-1ç:0.5 mio) ve grup faiz ödemeleri (2020-1ç:2.9 mio 2019-1ç:0) eklenince efk ve dönem karý kaybolmuþ gitmiþ. Güzelim hasýlata yazýk oldu.
Turkiye de grup sirketleri arasindaki bu alisverisler incelensin artik.dogan holdingle baslayip ulkerle devam.eden ve abis hucre gibi cogalan sirketler.yaziklar olsun .bunun adi hýrsýzlýk baska hicbirsey degil
Gerek sözleþmeli tarým, gerekse açýk piyasa koþullarýyla, mevsiminde hasat edilen (elmadan viþneye,
havuçtan nara) tarýmsal hammaddeler modern üretim teknolojileriyle üretilip depolarda saklanmakta ve
iç piyasanýn yaný sýra satýþ anlaþmalarýyla yýl boyunca 40’a yakýn ülkeye ihraç edilmektedir. Bu yolla,
Konfrut Gýda ülkemize her yýl istikrarlý biçimde net döviz girdisi saðlamaktadýr
%77 si döhlerde diðeride halka açýk galiba.
6
3. KURUMSAL YÖNETÝM BÝLGÝLENDÝRME
3.1. Yatýrýmcý Ýliþkileri Faaliyetleri
Yatýrýmcý Ýliþkilerinde, Sermaye Piyasasý Faaliyetleri Düzey 3 lisansýna sahip olan Bülent Tabanlý
görev almaktadýr.
Bülent Tabanlý – Yatýrýmcý Ýliþkileri Sorumlusu
Tel: 0216 545 68 68
E-mail: bulent.tabanli@dohler.com.tr
Yatýrýmcý iliþkileri birimimiz Þirketimizde baþta yönetim kurulu ile pay sahipleri arasýndaki iletiþimin
saðlanmasý olmak üzere, pay sahipliði haklarýnýn kullanýmýný teminen faaliyet göstermektedir. Bu
baðlamda, Sermaye Piyasasý mevzuatý uyarýnca öngörülen konularda özel durum açýklamalarýnýn
yapýlmasý, yatýrýmcýlarý bilgilendirmek amacýyla faaliyetlere iliþkin dönemsel bilgi notlarý
hazýrlanmasý, Þirket internet sitesinin içeriðinin saðlanmasý, yýllýk faaliyet raporunun oluþturulmasý,
pay sahiplerinin yazýlý/sözlü bilgi taleplerinin karþýlanmasý gibi hususlar Yatýrýmcý Ýliþkileri Birimi’nin
görev alanýdýr.
Þirketin 31 Mart 2020 tarihi itibariyle ortalama personel sayýsý 16’sý geçici personel olmak üzere
toplam 104 kiþidir. (31 Aralýk 2019: 84’ü geçici personel olmak üzere 168 kiþidir)(GEÇÝCÝ ÝÞCÝLERDE BAYAÐI AZALTIMA GÝTMÝÞ..MUHTEMELEN STOKDAN ÇALIÞTIÐI ÝÇÝN)
("geçen üç aya göre satýþ %60 artarken maliyet %100 artmýþ..hayýrdýr..stokdan çalýþtýnýz..bu maliyet nasýl arttý..)"
("ilginç pazarlama gideri 3.300.000 den 2.200.000'e düþmüþ..bu kalem þiþirilmemiþ.)"
"(vay anasýný sayýn seyirciler geçen 3 aylýkda esas faaliyet karý 14.300.000 iken bu yýl 12.100.000 gelmiþ..tam bir felaket..bu kadar ciro arttýrdýn satýþ yaptýn..bu paralar nereye gitti birader.)"
"( bu yýl 5.250.000 finansal gider yazmýþ..geçen yýl 600.000 miþ..ye babam ye..sermaye arttýrmasa her dönem sermaye kadar faiz ödeyecekmiþ..bu ozaman göze batacaktý..þimdi az görünüyoryýl sonuda 8 milyon faiz ödemiþti)
"(allahdan vergi giderlerini düþük tutmuþlarda zarar yazmamýþ. komikya..)
2020 Mart döneminde Covid-19 etkisine raðmen üretimimiz kesintiye uðramamýþ ve toplam
üretimimiz bir önceki yýla göre %10 oranýnda artýþ göstererek 2.897 tondan 3.188 tona yükselmiþtir.
Ayný dönemler itibariyle, üretimden satýþlarýmýz ise bir önceki seneye göre %80 artmýþ ve 4.638 tondan
8.343 tona yükselmiþtir.
Satýþlarda hem yurt içi, hem de yurt dýþýnda büyüme saðlanmýþtýr. Toplam satýþlarýmýz 2020 Mart
döneminde bir önceki yýlýn ayný dönemine göre %58 oranýnda artýþ göstererek 50.945.103 TL’den
81.001.276 TL’ye yükselmiþtir.
Gelir tablosunun incelenmesinden de anlaþýlacaðý gibi þirketimizin 2019 Mart döneminde esas faaliyet
karý 14.328.281 TL iken, 2020 Mart döneminde 12.107.562 TL olarak gerçekleþmiþtir. Brüt kar
marjýmýz 2019 Mart döneminde %35 iken 2020 Mart döneminde %17 olarak gerçekleþmiþtir. 2020
Mart döneminde satýþlarýmýzý hem miktar olarak, hem de satýþ deðeri bakýmýndan yukarýda belirtilen
oranlarda arttýrmýþ olmamýza raðmen, 2020 yýlýnda iþlediðimiz tarýmsal hammaddelerde görülen fiyat
sýçramalarý ile birlikte enerji maliyetlerindeki artýþ brüt kar marjýmýzýn daha düþük oranda büyümesine
neden olmuþtur.
Ýhracatlarýmýz aðýrlýklý olarak AVRO bazýnda gerçekleþtirilmektedir. Döviz bazýndaki ihracat
gelirlerimiz ayný cinsten borçlanmamýzda kur riskine karþý doðal koruma saðlamaktadýr.
Finansal detaylý bilgilendirme, Faaliyet Raporu ile birlikte yayýnlanan Finansal Rapor içerisinde yeralmaktadýr
sizlere kýsa bir özet çýkardým..týrnak içi ve büyük harfle yazýlanlar benim yorumlarýmdýr.
iliþkili taraflara borçlar 83 mly dan 90 mly'a çýkmýþ..
hem dünya kadar faiz ödüyoruz hemde borcumuz artýyor
bu ne güzel emme basma tulumba ya..
iliþkili tarafdan bi dünya alacak var ama ona raðmen borç alýnýyor
onuda geçtim..sermaye ihtiyacýn varsa yaparsýn bedelliyi
faizsiz bedel ödemeden finansala kavuþursun
ama amaç iyi niyetli olursa bunu yaparsýn..yoksa böyle olur.
tabi bence.
Yer Ýmleri