arkadaþlar sizi bilmem ama ben cimere yazacaðým..yatýrýmcý iliþkilerinede yazacaðým..sonuç çýkarmý çýkmaz..adamlar iþi kýlýfýna uydurmuþtur..
ama içim rahat olsun..
yapmadým dememek adýna yapacaðým..
arkadaþlar sizi bilmem ama ben cimere yazacaðým..yatýrýmcý iliþkilerinede yazacaðým..sonuç çýkarmý çýkmaz..adamlar iþi kýlýfýna uydurmuþtur..
ama içim rahat olsun..
yapmadým dememek adýna yapacaðým..
dostum haklýsýn ..
bizler þirketin büyümesinden karlýlýðýndan deðer kazanmasýndan umutla yatýrým yapan insanlarýz,
lakin finansal tablolarda hareket etme marjlarý vardýr hele çeyrek dönemlerde çok aleni yapmaktalar.bunu da YMM ve Baðýmsýz denetim firmalarý kurallara azami uyarak(ne gerekiyorsa anlamýnda) yaparlar..
cimer veya maliye nin bakacaðý tek þey vergi ziyaý ýna sebep olmuþlarmýdýr .ana firmadan borçlanma konusunda bunu da dediðim gibi iliþkili firmalar,transfer fiyatlandýrmasý kurallarýna uygun yaptýklarýný tahmin ediyorum.
klmsn da da Brezilya lý büyük ortaðý ile ayný iþlemleri yaptýðý ortaya çýktý.
hülasa yatýrým yaparken þirketin piyasada ki aðýrlýðý kadar patronu da önem kazanýyor..
bizler temettü vermesin yeter ki firma büyüsün derken onlarýn zihniyeti çok farklý..paylaþýmcý olmayan ,verilerini saklayan güven sarsan firmadan hayýr gelmez ...
þahsi görüþümdür...
Direk maliyeye yazacaðýz arkadaþlar spk falan hikaye..spk diye bir kurum yok ülkede inanmayýn...
Ama maliye verginin peþine düþer..
Bunuda iyi bir dil ile anlamak lazým..
Yani maliyeye þirketin grup þirketlerinden borçlandigini bunu yaparken tabiki özel sektör veya kamu bankalarýndan faiz fiyatý alýnýp alýnmadýðýnin tespit edilmesi faizler düþüyor bir yapýlandýrma olup olmadýðý ve maliyetler..
Maliyetler kýsmýnýn þisirlidigini önceki bilançolar ile bu bilanco arasýnda ciddi satýþ maliyeti oluþturup kâr marjlarýnýn düþtüðü bununda kârý ve vergi yý etkilediði yönünde iþaret olduðu nu anlatmak lazým..
Ben uygunu bulmakta zorlaniyorum hýrsýz olmadigim veya kafam o tarafa çalýþmadýðý için..
Þimdi bu þirket hýrsýzlýða soyundu ise yapacaktýr..
Tabi bunu yatýrýmcý iliþkilerinde ki bülent tabanliya da sormak lazým ama onada üslubu bozmadan çünkü adam orada personel...
Patron çalýyorsa onun yapacak birseyi yok
Borsa da fýrsatlar bitmez sen yeterki parayý bitirme...
benim tek takýldýðým nokta yatýrýmlarýný bitirdi bu yatýrýmlarý da enerji maliyetlerini düþürmek verimliliði artýrmak için yaptý.
biten yatýrýmlarýn aktifleþtikten sonra maliyete amortisman yükü gelir.toplamdaki maliyet artýþlarýný anlamakta zorluk çekiyorum.
bunun izahýný istemek gerekir brüt kar marjýnda ki daralma çok manidar..
böylesi bir ortamda satýþlarý karþýlamakta zorlanýyoruz diyeceksin,sevkiyatta her türlü zorluðu aþýp mal satacaksýn..devreden stok kalemini hiçe sayacaksýn ..alýn iþte napalým çok beklentiye girmiþsiniz bizim de bir hesabýmýz var demeye getirmiþsiniz..
akþamdan sabaha kadar yazsak nafile ..
Tamda öngördüðüm gibi hareket ediyor. 9.80 den elimde olan kadar ekleme yaptým. Gelirse 9.20 lerde tekrar alýp bekleyeceðim.
Redmi 7 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
knfrt
Bilançoyla oynayýp vergi kaçýrdý
Bunu kör saðýr herkes anladý ama ülkemizde maalesef bu tür þeyler serbest yatýrýmcý zarar etmiþ kimin umurunda
bugün bilanço sonrasý sitem ediyoruz haklý olarak ...
günlük al sat için girmemiþiz hisseye yatýrým amacýyla girmiþiz.,
ky küçük yatýrýmcýyýz ky keriz yatýrýmcý anlaþýlmasýn...
büyüyen geliþen gelecek görmüþüz aylardýr beklemiþiz karþýlýðýný da beklemek bizim en doðal hakkýmýz.
firma yetkilileri sanmasýn ki bizler vurkaç yapan kiþileriz..
mali tabolarda bu kadar sapmanýn hesabýný sorarýz ,sizler de izah etmek zorundasýnýz..
Son düzenleme : KAIZER; 29-05-2020 saat: 16:54.
Yatýrýmcý iliþkileri ile uzun bir görüþmem oldu. Sizlerle deðindiðimiz konularý kendisine detaylý olarak anlattým. Bu sonuçlarýn mantýkla hiç bir izahýnýn olmadýðýný belirttim. Kendisi elinden geldiðince not aldýðýný ve muhasebe-mali iþlerle ilgili birime ileteceðini ve orada irdeleneceðini söylediler. Yatýrýmcý iliþkilerinden gelen mail ise þu þekilde;
....
Ancak dediðiniz gibi þirket resmi internet sitesindeki yatýrýmcý iliþkileri bölümünde iletiþim bilgilerimiz þu an gözükmüyor. Yakýn zamanda bir güncelleme yapýldý. Muhtemelen bu aþamada bir sorun oldu. IT ekiplerimiz ilgili bilgileri buraya en kýsa sürede yeniden ekliyor olacak. Uyarýnýz için teþekkürler.
Geçtiðimiz hafta yönlendirdiðiniz mail telefonda da dile getirdiðim üzere bizlere ulaþmadý. Bu mail üzerinden yeniden paylaþmanýzý rica ederiz.
Bugünkü görüþmemizde altýný çizdiðiniz hususlarý aþaðýda özetlemeye çalýþtým. Bir ilaveniz varsa lütfen ekleyiniz.
Özellikle üretimden satýþlar tonaj olarak %80 artarken, satýþlarýn parasal karþýlýðýnýn nasýl %58 seviyesinde arttýðýna dair detaylý bir çalýþma talep ettiniz.
Satýþlarýn maliyetinde gözlemlenen yaklaþýk %100’ lük artýþa sebep olan önemli kalemler hakkýnda detaylý olarak bir bilgilendirme talep ettiniz.
Gruba olan krediye ait faiz hesaplamasýnýn hangi prensipler çerçevesinde yapýldýðýna dair detay talep ettiniz. Kredi yerine bedelli sermaye artýþýný önerdiniz (Bu önerinizi tekrar yönetim kurulunun dikkatine sunuyor olacaðým).
Her ne kadar genel tespitlerimizi sizlere iletmiþ olsak da detaylý bir çalýþma yapýp en kýsa sürede sizleri bilgilendireceðiz.
Ýlginize teþekkür ederiz.
Saðlýkla kalýn.
Yer Ýmleri