Kan kusturma dönemi baþladý.vanpir gibi hissenin kanýný emmeden ne kâr ederse etsin ,endeks nereye giderse gitsin imkansýz býrakmaz . Alacaðýný almadan yol vermez Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir
Kan kusturma dönemi baþladý.vanpir gibi hissenin kanýný emmeden ne kâr ederse etsin ,endeks nereye giderse gitsin imkansýz býrakmaz . Alacaðýný almadan yol vermez Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir
%300 bedelsiz açýkladý tavan açtý eksi kapattý. Þirket þikayetçi oldu ,hissemizde spekülatif iþlem yapýyor diye týnmadý bile. 7 senedir alýp satarým, çok parasýný kazandým .ama huyu bu direnir.Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
bu konfrut ve döhler arasýndaki ticari iliþki benim canýmý sýkmaya baþladý... þirket ilk çeyrekte döhler gýda ile sýnýrlý iþ yapmýþken 2.çeyrekte satýþlarýnýn çoðunu döhlere yapmýþ, üstüne piyasa faizi üstünden döhlerden kredisi var.. finansal raporun 22. sayfasýnda bunlar yazýyor. kardeþim sen niye böyle þeylere giriyorsun eðer dürüstsen.. dünyada meyve sularýnýn fiyatý nerelere gitmiþ, gýdalar el üstünde ama sen ana þirketine hayvan gibi satýþ yapmýþsýn ama kar marjlarýn yerlerde, ben senin dürüst olduðuna nasýl inanayým..
hafta sonu daha önce bu þirkete yatýrým yapmýþ bir yatýrýmcýyla konuþtuk, o bana eskiden beri böyle olduðunu dile getirdi, þimdi sabah ilk iþ ona baktým ve bingo... 2.çeyrekte bu kadar satýþ yapýp bu kadar az kar marjý olmasýnýn baþka bir açýklamasý olamaz..
olabilir belki konfurt ag kar marjlarý düþüktür nede olsa meyve al sat yapýyor konfurt gibi iþlemiyor ürün haline getirmiyor konfurt ag marjý konfurttan düþük olduðundan ve ciroda payý çook yüksek olduðundan kar marjýnýn düþmesinden normal biþey olamaz
önemli olan gelecek konfurt basit bir meyve püresi fabrikasýyken þuan tarýmýn hemen her yerinde bulunuyor
nakliye-çay-meyve sebze yetirþtiriciliði-palet yapýmý-gübre satýþý vs
Kötü niyetleri olsa konfrut ag yi konfrut tan bagimsiz kurarlardi. Cesit cesit isleri var. Hangisinin marjinin yuksek oldugunu bilmiyoruz.
[QUOTE=Eneshg;6060415]Kötü niyetleri olsa konfrut ag yi konfrut tan bagimsiz kurarlardi. Cesit cesit isleri var. Hangisinin marjinin yuksek oldugunu bilmiyoruz.[
ben kötü niyetleri var demedim, sadece böyle þeffaf olmayan iþlere gerek yok diyorum... ben nerden bilecem piyasa fiyatýnýn çok altýnda fiyata vermediðini döhlere... belki çok daha iyi kazanabilirken þimdi benim karýmý oraya aktarmadýðýna nasýl emin olabilirim...
eðer kendilerine çok güveniyorlarsa faaliyet raporunda desin ki bu kadar mal sattým bu marjlarla veya þu ürünlerin kar marjý böyle veya þöyle... yatýrýmcýsýna çok deðer veriyorsa faaliyetleri ve olabilecek konjonktürü açýk açýk paylaþýr...
[QUOTE=cido;6060633]Belli bir oran üzerinde iliþki olduðu zaman, yapýlan satýþlarýn piyasaya yapýlan satýþ arasýnda fark olmadýðý beyan edilmek zorunda zaten.
Muhtemelen dip notlarda vardýr, dediðiniz gibi bir durumu çok zor.
Dediðiniz olayý ben Merko da ve ona baðlý þirketlerde þüpheleniyorum.
O kadar ihracat yapacaksýn, karlýlýk yerlerde.
6-7 Sene önce bana fena zarar yazdýrmýþtý
Üretimin tamamý nerdeyse ihracat olacak, tamamen yerli girdi kullanacaksýn, kâr yerlerde olacak.
Baþka açýklamasý olabilir mi?
Yer Ýmleri