eksi kapat bakalým ukala . Þirket satýlacakmýþ Araplara bir kaç form da okudum . Acaba sizler.bu konuyla ilgili Bilgi sahibi olan varým
eksi kapat bakalým ukala . Þirket satýlacakmýþ Araplara bir kaç form da okudum . Acaba sizler.bu konuyla ilgili Bilgi sahibi olan varým
[QUOTE=ireyal;3852946]Rekor iþlem hacmi galiba tarihinde, eskiyi bilen arkadaþlar bilgi verirse iyi olacak.
Bu iþlem hacmi tantanacý tabirine çok uyuyor ortalýðý birbirine katýp kargaþa yaratmak bence...baþka izah bulamadým..
Firma: KNFRT_2019_3.csv
Hasilat cari: 38881982
Hasilat gecen: 36323896
Hasilat degisim_yuzde: 7.04
EFK cari: 1754075
EFK gecen: 19293085
EFK degisim_yuzde: -90.91 (Otomatik hesap böyle görünüyor ama efk gerilemesi çok vahim; 19 milyon küsürden 1.7 milyona düþmüþ)
Geçen sene ayný çeyreðe göre hasýlat yüzde 7.04 artarken esas faaliyet karý çok gerilemiþ. Çok þaþýrdým...Fýrsat bulup dipnotlarý okuyan var mý?
Mal da mülk de yalan ama oyalanýyoruz iþte...
Katarlýlar mu alacak acaba
Venus Z20 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=KAIZER;3853453]Ben de bu kadar hacim yaparak düþüþ hiç hayra alamet deðil diye yorumladým. Devamý gelir diye endiþeliyim.
Venus_V3_5570 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Esas faaliyet kârýnda ve net kârýnda düþüþün en büyük sebebi olarak üretim maliyetlerindeki artýþ görünüyor. Dipnotlarda ayrýntýlý bir sebep belirtilmemiþ artýþýn kaynaðý hakkýnda. Ben yatýrýmcý iliþkilerinden sormayý düþünüyorum yarýn neden anormal bir þekilde bu kadar arttýðýný.
Tek seferlik bir þey mi acaba? Herkes ayný soruyu sorarsa belki anlamlý bir cevap alýnabilir.
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
6 ayda %100 prim yapmýþ hisse yerden yere vuruluyo , kafayý yemiþsiniz siz silkelenin biraz...
KONFRUT GIDA SANAYÝ ve TÝCARET A.Þ.
II-14.1 SAYILI TEBLÝÐE ÝSTÝNADEN HAZIRLANMIÞ
YÖNETÝM KURULU FAALÝYET RAPORU
3
2019 EYLÜL DÖNEMÝNE AÝT GENEL DEÐERLENDÝRME
Toplam üretimimiz 2019 Eylül döneminde, 2018 yýlý Eylül dönemine göre %20 oranýnda artarak
6.851 tondan 8.254 tona yükselmiþtir. Üretim miktarýndaki artýþta 2019 yýlýnda tamamlanmýþ olan
modernizasyon çalýþmalarýnýn tamamlanmýþ olmasý da etkili olmuþtur. Diðer yandan ayný dönemler
itibarýyle üretimden satýþlarýmýz da geçen seneye göre %25 artmýþ ve 10.852 tondan 13.579 tona
yükselmiþtir.
Gelir tablosunun incelenmesinden de anlaþýlacaðý gibi þirketimiz, 2018 Eylül döneminde net
29.212.446 TL kar etmiþken, 2019 Eylül döneminde net karý 24.171.396TL olmuþtur. Esas faaliyet
karýmýz ise sýrasýyla 36.065.670 TL ve 32.414.440 TL olmuþtur. Brüt kar marjýmýz 2018 Eylül
döneminde %33 iken 2019 Eylül döneminde de %31 olarak gerçekleþmiþtir.
2019 Eylül döneminde, toplam amortisman giderimiz 4.397.853 TL olup bunun 4.379.182 TL’lik
kýsmý üretim maliyetine, kalan kýsmý ise gelir tablosuna yansýtýlmýþtýr.
Uzun ve kýsa vadeli ticari kredilerimize ait 2019 Eylül döneminde ödenen kredi faizi ile faiz
tahakkuklarý toplamý 822.464 TL olup bu kredilerin deðerlemesinden oluþan net kur farký gideri ise
1.523.595 TL olarak gerçekleþmiþtir.
KAP ta yayýnlanan bu faliyet raporuna göre karýn düþük olma sebebi ,amortisman giderleri ve faiz giderleri ile kurun düþmesinden kaynaknanan kur farký giderleri gibi duruyor birde geçen seneki 3. çeyrek karýnýn da 7 milyonunun kur farký geliri olduðu gerçeði var,bütün bunlarý topladýðýnda aradaki net kar farkýnýn nedeninin bunlar olduðu gözüküyor .yýl sonu bilançosunu bekleyeceðim
çok düþerse dahada alýrým o kadar ,herkes kendi parasýyla alýyor satýyor veya tutuyor ,satan satsýn tahta orda ,ben tekte kalsam
yoluma devam edeceðim, neden çünkü kendi bilgim ve aklýmla hareket ediyorum da ondan, sizlerde öyle yapýn , yani kendi bilginiz ve aklýnýz size ne yapmanýzý söylüyorsa onu yapýn ,ben dahil kimsenin görüþüyle hareket etmeyin, nacizane tavsiyem budur ........
Yer Ýmleri