Yok hocam direk euro dolar kuruna göre kýyaslamaM2101K9AG cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
4 ncü dalganýn geniþlemesinde ikna oldunuz yani
Sn Oyunagelen,
Aynýdýr görüntü, deðiþmez.
--------------------------
Akþam size standart bir itki, uzatan 1 li uzatan 3 lü, uzatan 5 lilerde kanal nasýl olur onu göstereyim örneklerle, yoksa debeleneceðiz burada
Misal, kanal var ama paralel deðil daralýyor
Bu da bonus olsun madem kanal seviyorsunuz
Tradingviewi açýn DJI datasýný logaritmik 1 saatlik(1h) açýn,
Þöyle Mart-Ekim arasýný ortalayýn dikey yatay skaladan,
Þu kýrmýzý oklarýn ucundan þekildeki gibi bir çizgi çekin
Sonra çizgiye dokunmadan periyodu 1 haftalýk yapýn
Usulca oynatmadan bu çizgiye sað týklayýn, extend left (sola uzat) deyin,
Ta daaa
![]()
Tam anlaþamýyoruz evet..
Geniþlemeyle sorunum yok. benim kastettiðim þu; fiyat hareketi sapmasý fazla olmayan bir kanala oturmak zorundadýr. Oturmuyorsa sapma yapýyý bozmuþtur, baþka birþey araþtýrmak gerekir. Bahsettiðim sizin analizdeki beþlik yapýya bir kanal koymaya çalýþýn ne demek istediðimi anlayacaksýnýz. Hiçbir kanala oturmaz. Ama dow'un mükemmel yüz yýllýk kanalýný koymuþsunuz kanýt diye..
Kanal rehber ilke - "palanýn" maliyeti burada oluþuyor-
Dediðinizi yapma niyetiyle dowu açtým aylýk grafik çizdirdim!
Daha devamý var sanki. 3 devam ediyor, bu da aþaðýda.
haftalýkta 2 ve 4 kanala oturmuþ, 2 zigzag 4 yassý, 5 oluþacak ya da oluþuyor.. Bu mart 2020'den itibaren oluþan dalga muhtemelen 3'ün birinci dalgasý. Tahmin ederim 11 sene süren birinci dalgadan sonra gelen üçüncü dalga 2 senede bitmez!
11 sene süren birinci dalga.. Ýhlaller var ama fiyat akýmý fena deðil.
Orta çizgi de iyi çalýþmýþ. En son ocak 2020'de ben bittim diyip çakýlmýþ. Mart 2020'den sonra da baþka faza girmiþ. O da yukarýdaki grafik.
Sn Baþkara,
Ben farklý bir þey demedim ki, bakýn tekrar yapýþtýrýyorum aþaðýya;
Kanal sadece standart impulselarda olur, 1 i, 3 ü veya 5 i uzatýrsa kanal manal olmaz. (Klasik anlamdaki kanal)
Daralan bir kanal olur, kanaldan savrulup üstüne binme sonra geri dönme olur, veya bir yamuk olur. Bu tamamen geometriyle alakalý bir mesele. 3 ncü dalga %216.8 e gider de, 5 1 kadar giderse, kanal olur mu, olmaz.
Standart impulse'ý bu devirde mumla arýyoruz.
Her þeye bir kanal, bir paralel çizilebilir, ama o elliott kanalý olmaz hülasa..mesafeler önemli..
----------------------------
Yani bir itki hele ki standart itki, kanalý paralel olan yakalasak süper zaten...Klasik kanaldan kastettiðim þey paralel kanal yukarýda.
Þurada anlaþamýyoruz asýl, Bist-100 diyelim dip yaptý ve baþlatacaðý cycle seviyesindeki (10 yýllar seviyesi) dalganýn diyelim ilk dalgasýný ED veya LD çizdi, ve bu LD/ED de bir kaç yýl boyunca sürdü..
Malum LD ve ED ler zigzag ihtiva eder, daralan yapýdadýr, klasik anlamda paralel kanal arayan sürekli terse düþer.
Açalým biraz daha, diyelim ki bu birkaç yýl sürecek LD de ilk dalgasýný üçlü çizdi zigzag, LD1 zigzag da olur itki de, LD3 itki olsa yeter, herkes paralelini gördü yapýþtýrdý 5 li bir itki geliþiyor diye, tam 4 ncü dalgayý beklerken yýkýlýverdi %78 geri aldý, 1-2 yaptý üç-üç, neredeyse çýktýðý yere döndü üçlüler, herkes perperiþan, yani iç sayýmlarý yapmamýz lazým. Dalgayý tanýmlamamýz lazým, itki ise bile itki çeþidini tanýmlamamýz lazým, standart bir itkiyse amenna, paralel olur kanalý, ama 1 nci dalgasý uzatan bir itkinin kanalý paralel olmaz, paralel kanal çizen yanýlýr.
Uzatan dalgalý itkiler
Bunlara bütün fiyat barlarýnýn içine sýðdýðý, standart paralel kanal çekemezsiniz. Soldakinde yamuk daralan bir kanal, oradakinde ekseriyetle kanalýn üstüne çýkma ve 4 ncü dalgayla tekrar geri içine dönme görüntüsü, saðdakinde artýk dalganýn bitiminde netleþen 1-5/2-4 kanalý oluþur veya o bile oluþmayabilir.
Bunlarýn iç sayýmlarýný yapmadan, 3 ün ne kadar uzattýðýný hesaplamadan, itki çeþidini tanýmlayamazsýnýz.
Keþke standart bir paralel kanal hepsinde (bütün itki çeþitlerinde) iþ görseydi.
Bir de tabi ya itki deðil de diyagonal isesi var.
Bunu anlatmaya çalýþýyorum, son birkaç sayfadýr.
4 evet 2 ile zamanca uyumlu olmalýdýr, ama geniþleye de biliyor.
Bir flatta zamanca A=C, A+B=C, A=B+C olmalý, ama olmaya da biliyor.
2 nci dalga keskinse, 4 ncü dalga yumuþak düzeltmelidir, ama %15 olmaya biliyor.
Ýtkide 4 1 i örtemez, diyagonalde ise tersine örter, ha LD diyagonalde trend çok güçlüyse 4 ncü dalga 1 i örtmeye de bilir dendiðini duydum ama tersini duymadým, sadece saatlik, dakikalýk anlýk bar sarkmalarý olabilir, küçük dalgalarda ihmal edilebilir, ama büyük dalgalarda bu bir sorundur ve altýnda ýsrarla baþka bir þey aramak þeklinde olmalý yaklaþým.
-------------------------------------------------------------------
Dediðimi yapmak için Dow'u açmýþsýnýz ama, dediðimi yapmamýþsýnýz
Dediðimi tam bi yapýn etiketleri buna göre koyun çok ilginç bence, çok uzun vadeli 1-3 kanal çizgisi o, ama mevzuya tam oturmuyor, ya 2018 de dalga bitti 2018-2020 yýllarý arasýnda üst seviyede bir dalganýn (geniþleyen üçgen sayýyorlar orayý) düzeltmesi yaþandý, ya da hala ayný dalga devam ediyor, o halde 2018-2020 arasý ne olabilir? Expanding diyagonalse þenlikli olur.
Ya da çoktan bitmiþ bir dalganýn kanal çizgisinin uzatmasý, bi þekilde piyasa hala kaale alýyor.
Yer Ýmleri