Þimdi bütün emareler yükseliþin devam edeceðini gösteriyor...
Hatta bugün bir tane abi dipten 38.000 bin puan yükseldikten sonra eski zirveye 100 puan kala yeni zirve gelebileceðini söyleyip olaya bütün bakýþ açýmý deðiþtirdi...
Abi' ye katýlýyorum ve yeni zirvenin geleceðini teyit ediyorum...
Þimdi herkes þorttan öldüresiye dayak yemiþken(artýk long da açamayýz gurur meselesi oldu), ve de yükseliþe olan inanç yavaþ yavaþ(hatta hýzlý hýzlý) artýyorken bu deyyus 140 binlerden açtýðý longlarý elimize verecektir, orasý da neredeyse kesin...
Benim zirve beklentim 142.000 civarlarýndan geçiyor, hatta buna abd seçimlerinden gelecek iyimserliði de ekleyerek, nihai zirve hedefimi 142.000 - 164.000 arasý olarak belirliyorum...
93 binden beri gelen soluksuz yükseliþin elbet bir düzeltmesi( kar realizasyonu) olacaktýr, ama hangi seviyelerde...
Ben þahsen zirve - dip avcýlýðý yapmaktansa piyasanýn dönmesini beklemeyi tercih ediyorum, kanaatim dönüþün çok sert olmayacaðý, daha soft bir þekilde olacaðý yönünde, çok sert olursa alýcý bulamaz PY, malý yavaþ yavaþ yedirmesi lazým, umutlarý hep diri tutmasý lazým...
Bu yüzden olasý soft bir düzeltme durumunda düþüþlerden daha az etkilenecek, halihazýrda yükseliþ trendine yeni baþlamýþ kaðýtlarla þimdilik yoluma devam etmeyi düþünüyorum...
Aynen abi soft düzeltmeler yaparak gidecek büyük resim trendin korunduðu yönde..yani short düþünsek bile bu trend korunacak..
Önemli olan soft düzeltme de endeks tarafýnda mý hisse tarafýnda mý olacaðýz...
Ben belli baþlý hisselerin endeks rekor kýrarken hala geride kalmasýna þaþýrýyorum...
Ýzleyelim bakalým ilk çýkýþta kaçarým..
Bir de Sasa da alým olursa gerçekten endeks gidiyor çünkü Sasa endeks üstü getiri saðlýyor...
Tahta yapýcý her zaman saðlam yere basýyor malûm patronun kaðýdý..
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
82 : Analiz- Piyasa ve Teknik Görünüm
(Ak Yatýrým)
Uzun süredir geride kalan BIST hisse senetleri belirsizliðinin azalmasý ve 2020
kâr beklentileri ile diðer GOÜ hisselerinden de olumlu ayrýþarak yukarý yönlü hareketini
sürdürüyor. Piyasalar ÇinABD Ticaret Anlaþmasýnýn imzalanmasýna odaklanmýþ
durumda. Yurt içinde de Perþembe günkü TCMB faiz kararý takip edilecek. BIST’te
güne alýcýlý bir baþlangýç yapýlmasýný bekliyoruz.
BIST100 dün yüksek açýlýþýn ardýndan yatay seyretti. Kapanýþ 120.249 seviyesinde
gerçekleþti. Beklenti bandýmýzýn üst sýnýrý olan 120.800 bölgesi dün test edildi.
Sonrasýnda günün genelinde 120 bin seviyesi üzerinde yatay hareket yaþandý.
BIST'e yönelik iyimserliðimizi sürdürüyoruz. Kýsa periyot için 118.500-118.000
bandýný yakýn destek, 115.500 altýný ise zayýflama bölgesi olarak deðerlendiriyoruz.
Bu bandýn üstündeki hareketin devamý yükseliþin güçlü kaldýðýna iþaret olarak
görülebilir. BIST100'de 119.500-118.500-117.500/200 destek, 120.800-121.500-
122.000/800 direnç olarak belirtilebilir.
Temel Analize Dayalý En Çok Beðenilen Hisseler: Anadolu Efes, Garanti, Ýþ Bankasý,
Koç Holding, Koza Altýn, Migros, Pegasus, Tüpraþ ’dýr.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý
kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, aracý kurumlar, portföy
yönetim þirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müþteri arasýnda
imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn
kiþisel görüþlerine dayanmaktadýr. Bu görüþler mali durumunuz ile risk ve
getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer
alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun
sonuçlar doðurmayabilir.
-iDeal Haber Merkezi-
- twitter.com/iDealDataHaber // www.idealdata.c
Yazdýklarým yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda olmayýp doðacak kar veya zarardan sorumlu deðilim...
88 : *Rusya Dýþiþleri Bakanlýðý: Hafter, ateþkes anlaþmasý metnini imzalamadý, Moskova'dan ayrýldý- TV Kanallarý
Yazdýklarým yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda olmayýp doðacak kar veya zarardan sorumlu deðilim...
148,000 Altý veya üstü diye ayýracagým bir gün.............
Yer Ýmleri