Originally Posted by
Feragat
Selam sn buffettwarren
selamýnýz için teþekkür ederim .Daha önceden yazmýþtým BÝST yabancý takas oraný %50 lere geriledi bu borsada yabancýlar yüklü çýkýþ göstererek aslýnda diðer kaðýtlara kayýyor yabancýlar, millet farkýnda deðil demiþtim . Daha öncede albrk , krdmd gibi tahtalara spekler giriyor demiþtim .
Yýllardýr düþen hisseler artýk %200-300 yapýyor bu tahtalarýn tüm tahtacýlarý mý ortak kararla kendi kaðýtlarýný kaldýrdý sanýyorsunuz demiþtim . Olay garan tüpraþ diðer bankalardan çýkan milyarlarca liranýn bu kaðýtlara kaymasýyla alakalý hepsi olmasada önemli bölümü öyle .
Dikkat edelim Ýpek’e ve kozaa borsada birçok hisseden önce zirvelere geldi tahtacýlarý çok saðlam ama Ýpek’e de mal kaptýrdýlar . Yeni oyuncular dinlendiriyor tahtacýnýnda iþine geliyor . Yüklü kâr ettiler .
Ýpeke için 70 TL konuþuluyor dediðimde laf yedik olur olmaz Allah bilir ama bakýn borsada gitmez yürümez denilen kaðýtlar kaç kat gittiler. Bunlarýn tahtacý da ya kendi götürecek yada baþkalarý tekrar yukarý sürecek bizlere düþen sabretmek
Kozaa geçen yýl5.2. Ýpeke 4.2 liralarda dibi gördü . O zamanlar dolar avro alanlardan kat ve kat kazanç verdi ama insanýmýz beðenmiyor . Ýpeke nin 8-9 lira olmasý bile hayaldi... 4 kat gitti . Þimdi 15 liradan 70 liraya gitse hadi 70 olmasýn 30 olsun gitmesi imkansýz mý 2 kat ile 5 kat arasý...
Kozalda yabancý satýyor kozada öyle yok takas bozuldu yok 12 liranýn altýna düþtü daha ne zaman yükselir Allah bilir gibi sözler boþtu... dedik sabredip inanmak gerek borsada inanmaz isek kâr görünce satarýz en sonunda bir çöküþte kâr gider üstüne yýðýnla zarar kalýr....
Kozalarý 4-5 liralardan alanlar yarýn öbürgün borsa 60 bine bile gelse belkide çok büyük kazançlarýndan belli kýsmýný kaybetmiþ olacak ama eksiye düþmeyecek týpký 2016: da 2 liralardan alanlar gibi . Sabýr yani .
Tüm baskýlar kalktýðý zaman ise o zaman emin kimsede düþme korkusu olmayacak ama çoðu insanda satmýþ olacak ..
Önemli olan sabredebilinecek mi ?
Yer Ýmleri