*YKSLN-Yükselen Çelik 2025 yýlý 9 aylýk konsolide net dönem zararý -135.197.232 TL (Önceki -394.040.661 TL)
Þirketimizin 09.12.2025 tarihli KAP açýklamasý ile yeni pay alma haklarýnýn 10.12.2025 ile 24.12.2025 tarihleri arasýnda 15 gün süreyle kullandýrýlacak olduðu bildirilmiþtir.
Bununla birlikte Þirketimizin 26.12.2025 tarihli yönetim kurulu kararý ile:
1. Mevcut durum itibarýyla Þirketimizin bedelli sermaye artýrým iþlemi kapsamýnda iliþkin 250.000.000 lot payýn %60,77'sine tekabül eden 151.936.113,40 lot paya iliþkin yeni pay alma hakkýnýn kullanýlamamýþ olmasý ve söz konusu yeni pay alma haklarý kullanýlamamýþ olan B grubu 55.105.130,70 lot paylarýn Borsa Ýstanbul A.Þ.'de satýþý söz konusu olduðu göz önünde bulundurularak, bu durumun gerçekleþmesi halinde Þirketimiz, yeni pay alma haklarýný kullanamamýþ ilgili pay sahipleri ve genel olarak Þirketimize yatýrým gerçekleþtirmiþ olan küçük yatýrýmcýlarý olumsuz yönde etkileneceðinin deðerlendirilmesine,
2. Ýþbu kapsamda Þirketimizin 03.11.2025 tarih ve 2025/25 sayýlý yönetim kurulu kararýnýn 5. maddesi ile 15 (onbeþ) gün olarak belirlenen yeni pay alma hakký kullaným süresinin, 24 (yirmidört) gün olarak uzatýlmasý ve yeni pay kullaným hakký kullaným süresinin son gününün 2 Ocak 2026, Cuma günü olarak belirlenmesi amacýyla Sermaye Piyasasý Kurulu'na baþvurulmasýna,
3. Söz konusu baþvurunun Sermaye Piyasasý Kurulu tarafýndan olumlu olarak karþýlanmasý halinde Þirketimiz bedelli sermaye artýrýmýna iliþkin izahname ile diðer evraklarýn ilgili kýsýmlarýnýn bu kapsamda tadil edilmesine,
4. Ýþbu yönetim kurulu kararý kapsamýnda alýnan kararlarýn ve Sermaye Piyasasý Kurulu'na yapýlacak baþvuruya iliþkin sürecin, Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-15.1 sayýlý Özel Durumlar Tebliði'nin ve Özel Durumlar Rehberi hükümleri çerçevesinde içsel bilgi niteliðinde olduðunun tespitine,
5. II-15.1 sayýlý Özel Durumlar Tebliði'nin 6'ncý maddesi ile Özel Durumlar Rehberi'nin 6'ncý maddesi kapsamýnda iþbu kararýn ve Sermaye Piyasasý Kurulu'na gerçekleþtirilecek baþvuru sürecinin (i) "ihraççýnýn yönetim organlarýnca alýnmýþ kararlarýn uygulanmasýnýn diðer ihraççýnýn onayýný gerektirdiði ve bilginin açýklanmasýnýn sürece olumsuz etki edeceði durumlar" kapsamýnda olduðu, (ii) içsel bilginin açýklanmasýnýn Þirketimizin ve pay sahiplerinin meþru çýkarlarýna zarar verebilecek nitelikte olduðu, (iii) açýklamanýn ertelenmesinin, kamuoyunun yanýltýlmasý riskini taþýmadýðý ve (iv) erteleme süresince söz konusu iþbu içsel bilginin sadece Þirketimiz yönetim kurulu, yatýrýmcý iliþkileri, Þirketimizin avukatlarý ve gizlilik yükümlülüðü ile baðlý Þirketimizin hukuki danýþmanlarý ile bedelli sermaye artýrýmý iþlemine aracýlýk eden aracý kurum ile paylaþýlacak olmasýndan hareketle içsel bilginin gizliliðinin mutlak surette saðlanabilecek olmasý hususlarýnýn birlikte deðerlendirilmesi sonucunda içsel bilginin kamuya açýklanmasýnýn ertelenmesine,
6. Erteleme süresi boyunca, ertelenen içsel bilgi ile çeliþebilecek herhangi bir açýklama yapýlmamasýna, söz konusu bilginin gizliliðinin korunmasý amacýyla gerekli idari ve organizasyonel tüm tedbirlerin alýnmasýna ve içsel bilgiye eriþimi olan kiþilerin bu kapsamda bilgilendirilmesine,
7. Ýçsel bilginin kamuya açýklanmasýnýn ertelenmesine iliþkin nedenlerin ortadan kalkmasý veya bilginin gizliliðinin herhangi bir surette ihlal edilmesi halinde, söz konusu içsel bilginin derhal Kamuyu Aydýnlatma Platformu'nda kamuya açýklanmasýna; yapýlacak açýklamada erteleme kararýna ve bu kararýn temel gerekçelerine açýkça yer verilmesine,
karar verilmiþtir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1531751
*YKSLN-Yükselen Çelik 2025 yýlý 12 aylýk konsolide net dönem zararý -187.741.602 TL (Önceki -485.582.909 TL)
Yer Ýmleri