Tcd eksi yzde 1.01
Tcd eksi yzde 1.01
bu tcd neden boyle oluyor? aslinde onlar yonetiyor yoksa kendimiz alis satis biliyoruz da borsada!! eksi getirdigin nedeni bellimi?
Normal.verdiklerini geri alacak birazSM-A405FN cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
sanrm yava yava borlanma aralarndan uzaklamak gerekiyor gidecek ok yeri kalmad yanlyor muyum?
evet, fonlar bizleri artmaya devam ediyor. borlanma aralarnda fon seerken faizler ykselince artk buradan der diyorsak ala geip kazanyor, artk bundan sonra yer kalmad faizler ykselir diyorsak ta sat yapp ppf'ye geiyoruz ve fazla kayp yaamadan ppf'ye kayoruz. kira sertifikalarnda durum biraz daha karyor. ortalama bir ay sabredilebilirse oras da gzel oluyor ama bazan bir haftalkta bile zarar yazp yeter artk deyip sattmzda da yeniden ykseli balyor. ben kez kira sertifikas aldm ve nde de skntl dneme denk geldim. ne zaman sattysam ykselmeye, gzel ykseliler oluyor deyip ne zaman al yaptysam yerinde saymaya ve hatta iki gnde yzde 0,60 civar dahi eksi yazmaya balad. buradaki handikap, borlanma aralarndaki gibi ngrlebilirliin olmamas. ummadk zamanda ciddi ykseli veya dlerin yaanmas. hisse fonlarda ise dlerde acc gzel deyip aldktan sonra beni endeksin ykseliini seyretme moduna aldlar. ama sadece seyretme. bakyorsunuz tcd'ye, dn sevin lklar atarken bu gn kzyoruz ki bu durum aylardr byle gidiyor. strateji deitirip endeks 30 fonu alsanz en azndan borsa ykselirken kesin olarak sizin fon da ykselir ve derken de ayn ekilde der. ancak alsat yapamazsanz da yllk getiri yzde onu dahi bulmaz bist30 fonunda. tcc ve acc'nin durumu da bazan kira sertifikalarndakine benziyor. bazan srpriz ykseliler veya endeks ykseldii halde yaanan hayal krklklar. ama uzun vadede hem kira sertifikalar, hem de acc ve tcd gibi fonlar gzel getiriyorlar. benim grdm manzara byle dostlar ve bu ahval ve erait iinde de fon yatrmcs olmann bir ka ay nce dndm kadar kolay olmadn anlam oluyorum. fon almann dorudan hisse yatrmna gre daha az risk ve sitresli olduundan kendi adma en ufak bir phe duymuyorum ama gnlk hareketlerden etkilenerek borsadaki gibi fondan fona konmak ta ypratyor insan. ok dengeli bir portfy yapp en azndan ayda bir deiiklik dnecek ekilde bir ayarlama yapamazsak burada da iimiz zor gibi.
Yer mleri