borsa konusunda eitim verenlerin kitaplarnda en bata u cmle yazar: "sizin ne dndnz deil, piyasalarn ne dnd nemli". bu yzden kendi ngrlerimiz kadar piyasann ne yne gittiine de bakarak nasibimizi aramalyz. bir yl nce dolar alanlar srekli olarak, "grrsnz, bu dolar fena patlayacak, imdi byle tutuyorlar ama bi patladm kimse tutamaz" diyerek bekleyip dnyann zararn ettiler. mantmza yatmasa dahi piyasann gidiatn da gz ard etmeden yolumuza devam edip olas trent deiikliklerinde ise durumu yeniden gzden geirmek, en mantkls.
doru sylyorsunuz da buradaki ince nokta u: piyasayla inatlamayacaksn. bir mddet bekledin halde durum, beklentilerinin tersine iliyor, yok arkada bu benim dediim gibi olacak diye yllarca beklemeyeceksin, demek ki bi ekilde yanl dnmm, piyasa farkl hareket ediyor, ben de azar azar piyasann istikametinde pozisyon alp kazanaym diyeceksin. burada da teknikilerin trent noktalar baz alnabilir. ben doal olarak bu ilerden anlamam ama akl banda bir iki analisti dinlerim. borsada yabanclar nasl hareket ediyorlar? pozisyonlar artyor mu azalyor mu falan. borsamzn yzde 65'i onlarn elindeyse onlar ne derse o olur. bu tr etmenleri de takip ederek mcadele ediyoruz, sonras ya nasip zaten. yanl karar da verebiliriz, hatasz kul olmaz, hatamla sev beni diye bouna dememi orhan baba. kendimizi de, dostlarmz da hatalarmzla seveceiz. bol kazanlar dileiyle
Yer mleri