Tabi ki hocam.
imdi ben yle bir dileke yazdm, ancak henz gndermedim, akama diye dnyorum. Fakat eksikler, yanllar var ise duzeltmeleri yapabiliriz arkadalar.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Sayn TEFAS yetkilisi,
Bir sredir yatrm fonu alyor ve getiriyi Google Sheets zerinden takip ediyorum. Bu esnada TEFAS'tan "gncel fon fiyat" verisini Google Sheets'e aktaryorum. Ve bu veriyi kullanarak kendi sayfamda bir ok hesap yapyorum.
Ancak 2.12.2019 gnnden beri sitenizden gncel fon fiyatn kendi sayfama aktaramyorum ve bu, getiri hesaplarnda sknt yaratyor.
Sanrm, sorgu ksmndan sonra veriyi alma ( fetch) aamasnda bir kod deiiminiz oldu. Bu kodu, sisteminize sadk kalarak yeniden eski haline getirebilirsiniz sorunum ortadan kalkacaktr. ( Buna dair bir API almas olur ise ok daha iyi olacaktr dncesindeyim. )
Gereinin yaplmasn rica ederim.
yi almalar dilerim.
stadm, 3 ayr kii birbirine aktard ve en son aktarlan yetkilinin bana verdii cevab sundum sizlere. Muhtemelen bu yazlm ilerini dardan alyorlar. Byle bir gelitirici takmlar olduuna inanmak istiyorum. Elektronik postay gnderdim kendilerine, gelecek cevab burada paylaacam.
gpg'ci arkadalarm, adamlarn alngan olduklarn bildiiniz halde neden kalp krarsnz? u gnlk dnyada hi kalp krmaya deer mi? neden sessiz sessiz oturmazsnz? fonun tantmna bakn:
Tasarruf sahipleri yatrmlarna yn verirken pek ok soruya cevap retmek zorundalar.
Dolar euro altn gm hisse senedi tahvil mevduat arasnda seim yapmak, bu tercihler ile yetinmeyip hangi finansal enstrmana ne zaman hangi arlk ile varlk dalmnda yer vermeliyim sorusuna da yant retmek durumundalar.
Son yllarda piyasalarn deikenlik gsteren artlar bu yantlar ayda hatta bazen haftada bir gzden geirmeyi gerektiriyor.
Bu sorulara sizin yerinize yant retmek zere Gedik Portfy Fon Ynetim Mdr Eral Karayazc tarafndan ynetilen yeni yatrm fonumuz Gedik Portfy Birinci Deiken Fonu ( Tefas Kodu : GPG ) tercihinize sunuyoruz.
GPG NEYE YATIRIM YAPIYOR ?
Bu yatrm fonu dviz tahvil veya hisse senedi fonlar gibi belirli bir enstrmana arlk vermiyor. Her birine eit arlk ile yatrm yapan sepet bir fon da deil.
GPG, izahnamesinde yer ald zere aada sralanan tm finansal seeneklere belirtilen limitler dahilinde yatrm yapabiliyor. Tercihlerini hangi enstrman ne oranda arlk kazanmay hak ediyorsa bu dorultuda gerekletiriyor
u tantm okusam, ok net konuuyorum unu dnrm: tam benim aradm fon. ne kadar gzel, benim yerime her hafta dnp tanyor ve neye yatrm yaplmas gerekiyorsa ona yatrm yapyor. hatta bu gzellik karsnda nasl bir teekkr edeceimi dahi bilemem. ayrca bu aldatmacay, pardon gzellii daha iyi lanse edebilmek iin bir de twitter sayfas amlar, iler yoluna girmi fon bykl 125 milyonu am ki yaknda 150'yi aar.
peki siz ne yapyorsunuz? adamlarn ayaklarna ta koyuyorsunuz. twitter'den eletirmek ne demek? hi olacak i mi u yaptnz? sonra da engellediler falan diyorsunuz. engellemeyip te ne yapsn? millet d yeil trbe olunca ziyarete geliyor, iine bakp ta estafur tvbe demiyor. adamlarn dzenlerini bozmaya hakknz yok kusura bakmayn.
aka bir yana fon tantmn okuyup bir de ileyiine baktmda ahsen, bu fonu almadm gibi semtinden dahi gemem diyorum. getirisi ne olursa olsun almam. nk drst deiller. bunun en nemli kant fon tantmnda yazdklar gibi bir irinlik yok. bana gre d yeil trbe, ii de estafur tvbe. tvbe tvbe.
Yer mleri