bir bakarsn ummadk zamanda gazlar, sonra alrsn geri vitese takar falan. bir de yfv ve ais dndaki kira sertifikas fonlar zaten cack. neden onlar bu haldeyken bu iki fon farkl? onu da zemiyorum. getirilerin neden bu kadar farkllk gsterdiini de anlayamyorum. piyasasn zemediim bir fonu da almyorum. defa aldm.. ne zaman aldysam eksiye dt.
tcd %0,8973
para girii tam gaz, 150 milyona dayanm. sadece burada deil, acc mac gibi fonlarda da para girii son hzyla devam ediyor.
fonlarn efendisi hi yanl tesbit yapar m? tabi ki yapmaz, nk gnlk ve haftalk dnmez. size sonuna kadar katlyorum. belirttiiniz gibi acc'de getiri az gibi grnse de istikrar var. bir ok fonun 6 aylk getirisiyle yllk getirisi ayn gibi. acc'de ise aylktan ylla kadar getiriler, dzenli ekilde artyor. bir de dier fonlardaki birka aylk getirilerin fazla olmasnn nedeni, ilerinde bulundurduklar orta sekmentteki hisselerin ortalama yzde 50 ile 50 aras pirimlenmesinden kaynakland. bu durum, her zaman byle olmayabilir. daha nceleri de yazdm gibi acc alrken ppf'lerin kat, yani ortalama aylk yzde getirse yeterli diye dndm ve kendimi daha fazla beklentiye sokmadm. bu yzden rahatm. her ayn ilk gnnde aylk getirisine bakacam. yzde n altna dmedike yola devam diyeceim.
50k acc cikis yapiliyor.persembe gunu fid alinacaktir. Ytd
Yer mleri