Geeeel bilanço geeeel.![]()
Geeeel bilanço geeeel.![]()
Benim beklentim daha yüksek. 145/50 civarý bekliyorum.
Bugüne kadar yaptýðým son 4 ceyrek analizime göre hep benim beklentim üzeri geldi. Yýl sonu toplama olunca hesap biraz daha farklý olabiliyor. (9 aylýk hariç).
Fazla deðil en geç 1 ay sonra belli olur..
Bol kazançlar.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. "ASLA YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR "
2020 yilinda ki büyüme ve karlýlýða odaklanmali
2019 karý 120 milyon TL üzerinde benim için yeterlidir
24,600 der teknik fal bakalý ne gösterecek
ytd deli saçmasýdýr
TÝM/Gülle: Ýhracatta Ocak ayý rekoru kýrdýk
Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi (TÝM) Baþkaný Ýsmail Gülle, Bloomberg HT'ye bugün açýklanan ihracat rakamlarýný deðerlendirdi.
Ocak ihracatýnýn 14 milyar 765 milyon dolarla ocak ayý rekoru kýrdýðýný belirten Gülle, "Ýnþallah düzelen ekonomik koþullar ve dünya konjonktürünün de etkisiyle her ay rekorlarý yenileyeceðiz..." dedi.
Otomotiv, kimya ve hazýr giyimin ihracatta ilk 3 sektör olduðunu kaydeden Gülle tüm sektörlerde artýþ olduðunu, çelik sektöründe ise bazý faktörler nedeniyle düþüþ olduðunu kaydetti.
Parite etkisinin geçen yýl ihracata 5 milyar dolarlýk negatif katkýsý olduðunu belirten Gülle "bu ay da parite etkisiyle 200 milyon dolarlýk eksik rakam açýkladýk" dedi.
SALGININ ÝHRACATA ETKÝSÝ
Çin'deki koronavirüs salgýnýnýn ihracata etkisini deðerlendirmek için erken olduðunu belirten Gülle "Salgýnýn boyutuyla ilgili çok netlik yok, kýsa zamanda ticaretimize etkisi çok mümkün deðil ama uzun sürerse etkisi olur. Þu an mal ticaretiyle ilgili bir sorun yok.." ifadesini kullandý.
"ÝHRACATÇININ GÜNDEMÝNDE KUR YOK"
Kurun istikrarlý olmasý gerektiðini dile getiren Gülle "Þu an ihracatçýnýn gündeminde kur meselesi yok. Merkez Bankasý'nýn politikasýný destekliyoruz, cesurca adýmlar attý, bizim için istikrar önemli, piyasanýn sakinleþmesi, güvenin yükselmesi önemli." yorumunu yaptý.
Ýhracat hedeflerinin 200 milyar dolar olduðunu belirten Gülle "Konjonktürü de iyi yönetirsek ihracatta yeni rekorlara ulaþýrýz" diye konuþtu.
Haydi k irarsin 22.00 yi![]()
Oo Enver abi gelmiþ![]()
Yer Ýmleri