Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. "ASLA YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR "
28 sattýðým klnma 11.75ten sattýðým yeþil yukarýda klmsn aþaðýda dile düþen hisse gitmez yanýldým isin gerçeði bile bile hata
*Çok iyi bir firmanýn hisse senedini iyi fiyata almak, iyi bir firmanýn hisse senedini ucuza almaktan çok daha iyidir.
Yýkýldýðý zaman altýndan kalkabileceðin hayaller kur. Ýnsanlarýn seni yarý yolda býrakma ihtimalini unutma.'
Dün üstünkörü bakarak hasýlat büyümesinin iþletme sermayesinin þiþmesiyle karþýlandýðýný söylemiþtim. Miktar bazýnda doðru olsa da, bugün ticari alacak, stok ve ticari borç vadesine baktýðýmda önceki dönemlere göre daha düþük seviyelerde olduðunu görüyorum. Gördüðüm kadarýyla 2.çeyrek itibariyle yapýlan satýþlarýn alacak vadeleri mevsimsel olarak yüksek gelirken yýl sonuna doðru azalma eðilimi gösteriyor. Örneðin sýrasýyla 2016-2019 2Ç vadeleri 161-162-186-145 olarak gelirken bilançodaki alacak günleri yýl sonunda 89-65-83-x olarak gerçekleþmiþ. 3Ç için ise ayný þekilde 121-142-140-113 olarak gözüküyor. Þu anki ticari alacak günleri son dönemin en düþük seviyesi, yani müþterilere kredili satýþ koþullarýnda daha laçka davranarak satýþlarý artýrmamýþlar. Þüpheli alacaklarda da artýþ olmadýðýna göre endiþe düþüncelerimi geri alýyorum.
bu kýþ cok sert gececek forumdaki spek yancýlarýna dikkat edin
Redmi 5 Plus cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Þüpheli alacaklarda azalma var fakat 10-15 milyon civarý bir rakam 3 aylýk dilimden 6 aylýk dilime kaymýþ. O miktar bir alacakta sýkýntý olabilir belki. O da 30-40 kuruþ etki eder hisse baþýna devede kulak.
Brüt kar marjýndaki bozulma canýmý sýktý benim. Maliyet artýþýna karþý döviz kurunun baskýlanmasý sonucu oluþmuþ olabilir. Devamý gelirse önceki bilançolardaki gibi kar göremeyiz bir daha.
Bir diðer sýkýntý da döviz kuru riski önceki bilançoda sýfýr iken eurobondlar elden çýkarýlýnca %10 kur oynamasýna 7-8 milyon gibi kur farký zararý yazar hale gelmiþ þirket.
Bilmiyorum.
'UÇUYORUZ ORHAN ABÝ' 2009 yýlýndan
Ýddianameye Gencebay'ýn Nurettin Çevik'le bir diyaloðu konulmuþ. Çevik, Olmuksa hisselerinde uçtuklarýný, Merko'ya gireceklerini söylüyor Gencebay ise nakit sýkýntýsý içinde olduðu yanýtýný veriyor. Ýþte1472 no'lu telefon görüþmesinin dökümü:
Çevik: Vallaha Olmuksa'da uçuyoruz Orhan Abi.
Gencebay: Yav bu ne yaa. Vallaha maþallah maþallah, kýyak.
Çevik: Abi bundan çýkýp Merko iþini de halledeceðiz. Okan iþinde de haberini bekliyoruz.
Gencebay: Nakit durumunda biraz sýkýntý var. Ancak bir arkadaþýmý görevlendireceðim.
Orhan Baba derler manipulasyoncu babasýymýþ meðer
Ýddaname yazýyor da muhtemelen gerçek görüþmedir.
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/200...lyon_tl_kazanc
Yer Ýmleri