Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. "ASLA YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR "
adamlar dürüst davransaydýlar þimdilik o -11 milyon eurobond zararý olmayacaktý belki de onun yerine 15 milyon kar yapacaklardý...toplamda nerden bakarsanýz klimasan 25 milyonluk bir gelirden olmuþ...umarým þirket akýllý olur da bir daha bu tür oyunlara giriþmez..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
iade imkaný olursa güzel olur...
geçmiþte godyear da fiyatý 2010 yýllarýnda 20 tl iken karýný yurtdýþýna kaçýrýyordu o vakit de spk ona bir ceza vermiþti..ardýndan þirketin karý patlama yapmýþtý...goodyear da çok kýsa sürede 70 tl lere çýkmýþtý...
klimasanda da torbanýn deliklerini kapatýrlarsa eminim ki þirketten kar fýþkýracak...adamlar yurtiçinde piyasanýn neredeyse tek hakimi olmuþ...harýl harýl da yurtdýþýna ihracat yapýyorlar..bu þirket kar yapmayacak da kim yapacak ??
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Borsagundemdeki haber. 2016 ülke risk primi 450 , 2018 500. Kaç olmasý gerekiyor 150. Adam fazla parayý neden burada deðerlendirsin ? Zaten þirket burada bir risk ikinci bir riske neden girsin. Yatýrýmlara devam ediyor, bedelsiz sermaye arttýrýyor, temettü daðýtýyor ülke ekonomisine destek oluyor. Þirket vergilerini mi ödemiyor ? Malesef zihniyet yanlýþ. Kaldý ki para ülkeden çýkmaz diye bir kanun mu var. Olsada yanlýþ olur. Bu büyüme modeline ters. Üstüne serbestlik var. Ýsteyen parasýný dövize çevirip gidebilir. Özellikle yapancý yatýrýmcý. Havayý iyi koklayan parasýný getirdi. 7-8 li rakamlardan dövizini bozdu. Yüksek faizden yararlandý ve 5-6 lý rakamlardan döviz yapýp geri gitti. Sen kalk çalýþan iþleyen ve büyüyen þirketlerin bilançolarý hakkýnda negatif bir bakýþ açýsý ile yorum yap. Öðrenecek çok þeyimiz var. Ytd.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. "ASLA YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR "
býorsanýn zirve yaptýðý günde üzüldük ama
bazen de biz seyirci olacaðýz.
Ýadeyi miyadeyi geç dostum bu iþlemlerde kimin imzasý varsa kim sorumluysa direkt hapis alacaksýn içeri , bunlar zaten kaç senedir bilinen þeyler spk þimdiye kadar birþey yapmamýþ ta þimdi mi yapacak , adamlar sýðýr kredi çekiyorlar krediyi sonrada deðerlendirmeye çalýþýyorlar euro dolar döngüsünden zarar yazmayý beceriyorlar , bu art niyet deðil de ne , metalfrio türkiyeye verilen 60 küsur milyon para var bilançoda bunuda sorgulamak lazým , bugünde kasýtlý eksi kapattýrdýlar yine , detay mizanlarýný göremiyoruz bunlar kesin isim hakký , müþteri primi vb adlarla brezilyaya transferde yapýyorlardýr bunlar , baþkanýndan baþlayýp cfo suna kadar mahvedeceksin , ki türkiyede þirketler güvenilir olsun , niye herkes bankalara hücum ediyor bddk nefes açtýrmýyor bunlara çünkü herþeyleri kontrollü , bugün koskaca arçelik , ford otosan , bim gibi þirketler 15 fk üstü iþlem görüyor dünya kadar sermayeleri ve piyasada bolca hisseleri olduðu halde , birde buna bakýn allah aþkýna , tam bir rezalet ,
Yer Ýmleri