Gönderdiğim yazı, sizlerde kendinize göre gördüğünüz yanlışları iletebilirsiniz;

9.11.2020 Pzt 22:09
Sn Klimasan Yönetim Kurulu Başkanı ve tüm yönetim kurulu üyeleri ve sn Genel kurul üyeleri ;

Ortağı olduğum Şirketimiz Klimasan A.Ş. nin son dönemlerde basında çıkan (https://www.borsagundem.com/haber/kl...-oyunu/1463244 Türkiye’de kazandığı parayı eurobond taktiğiyle Brezilya’ya taşıdığı öne sürülüyor. Hem de yüzlerce milyon lira… Bu işlerden de şirket zarara uğratılıyor!)
örtülü kazanç ve sermaye aktarımı haberleri bu son 9 aylık Blançosun da da sanki bu durumu doğrular nitelikte olup gelen Kar rakamları şirketin örtülü sermaye ve kazanç aktarımı yaptığı yönünde büyük şüpheler uyandırmaktadır.
Geçen yıla göre satışlarında pandemiye rağmen meydana gelen % 4 lük küçük bir düşüşe karşın aynı dönemde şirket karı %94 oranında düşmüştür ki bu 9 aylık faaliyet raporunuz ile dahi tezat oluşturmaktadır.

Şimdi açıklama olarak biz yatırımcılara KUR farkı diye basit ve klasik bir izah yaparak bunu anlatamaz ve açıklayamassınız.
Şirketin Yönetim kurulu başkanının yine faaliyet raporunda açıklanan CV si böyle bir şirketin bu duruma düşürülmesini izah edemez.

9 Aylık Faaliyet Raporunuzun 20. sayfasının iii - bendinde ;

" iii. Grup’un Finansal Yapısını İyileştirmek İçin, Alınması Düşünülen Önlemler: Grup son derece güçlü bir finansal yapıya sahip olup, bu güçlü yapısını korumak ve güçlendirmek adına gerekli her türlü politikayı geliştirmekte ve gerekli önlemleri almaktadır." denilmektedir.

Bu kadar güçlü yapıya sahip bir firmanın geçen yıla oranla %4 düşen Satışlarına rağmen %94 kar kaybına uğraması birbiriyle uyuşmamaktadır.

Faailyet Raporu 19.sayfa i bendi " Grup’un, 2020 yılının ilk dokuz ayında satışları geçen yıla oranla %4,9 azalmış ve 746.177.239 TL’lik net satış hasılatı gerçekleşmiştir. -2019/09 döneminde 101.615.638 TL olan Net Kar, 2020/09 döneminde 6.267.380 TL olarak gerçekleşmiştir. " ve burada oluşan Kar azalması geçen yıla göre yaklaşık % 94 tür

Yine 9 aylık faaliyet raporunun Kurumsal Yönetim başlığında 29. sayfa 2.2 maddesinin alt bendinde "

Ana sözleşmemizde özel denetçi atanması talebi bireysel bir hak olarak düzenlenmemiştir. Bu yönde hissedarlarımızdan herhangi bir talep de gelmemiştir."
denilmektedir.

Bu sebep ile şirketimiz ortağı olarak blanço defter ve belgelerinin atanacak özel bir denetçi tarafından 2019 ve 2020 dönemlerinin incelenemesini , mali yapısı bu kadar güçlü bir şirketin Yabancı para bazlı Banka Kredileri alınarak niçin zarara uğratıldığının incelenip araştırılmasını yapılacak ilk genel kurulda özel denetçi talebimin genel kurula sunularak onaylanmasını

Bilgilerinize sunarım

Saygılarımla