Aþaðýda 1 hafta ve 1 ay önce paylaþmýþ olduðum grafikleri hatýrlatarak, son duruma dair saatlik TL ve günlük USD bazlý grafikleri paylaþayým. USD grafiðinin þu anki hali teknik olarak; "düþen kýrýlýmý->yataya gidiþ->onay için düþene dönüþ" durumunda görünüyor. Saatlik TL grafiði de tepeden dönüþte oluþan düþeni kýrmýþ gibi durmakla birlikte kritik seviyede. Buradaki mavi trend de 1 hafta önce paylaþtýðým orta vadeli grafikte attýðým kahverengi yatayla örtüþüyor. Bistte bir çok hissenin uçan balon kývamýnda olduðu þu süreçte, bunun iyi haberlerin bile hakkýný vermekten imtina etmesi; hala defter deðerinden bile iþlem görmüyor olmasý hissede yer alan Operasyon Çocuklarýnýn "artýk mamül" olduðunun göstergesi olsa gerek.. Önceki bilançolarda genellikle iyi gelse de 1 hafta süründürüp öyle hareket ettirdiler.
Tamamen þahsi düþüncelerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir: ýsrarla bir taraflarýyla inatlaþsalar da, dolar grafiðinde kýrýlan bu takoz üzerinde hisse potansiyel deli boðadýr. Bilançoda kötü bir sürpriz olur ve tekrardan 4.20-50 altýnda kapanýþlar yapmaya baþlarsa yazdýklarým hükümsüzdür
) Hissede yatýrýmým mevcut olup yazdýklarým beni baðlar, arada alýrým - satarým - alttan üstten tekrar alýrým
)

Originally Posted by
sonli
Teknik olarak; kýsada oluþmuþ düþüþ formasyonuna karþýlýk olumlu bir þeyler görmek isterseniz;
orta vadeli grafikte, ister fincan ister çanak diyebileceðiniz yapýlar mevcut. Örnek olsun diye gösterdim; bunlarýn teknik açýdan devreye girebilmeleri için oraya attýðým 2 çizginin üzerinde kapanýþlar baþlamasý lazým. Bir de hissenin geleceði hakkýnda fikir yürütmeye yardýmcý olmasý açýsýndan tüm tarihini koydum.. Geçmiþi de "çukur"

)
Bu grafik haftalýk, yani orta uzun vade düþünceye daha müsait.

Originally Posted by
sonli
Bunlarýn sabrýmýzý ne kadar test edecekleri belli deðil, ama dolar ve TL bazlý haftalýk grafiklerini atýyorum ki teknikten anlamayýp grafik bakmayan
uzun vadeci arkadaþlar psikolojik olarak güçlü kalsýnlar. Nereden ne zaman döner bilemeyiz!
Dolar grafiðindeki takoz kýrýlmadan gerçek çýkýþýn baþlamayacaðýný düþünüyorum, þu an orada destek çizgisine yakýn. Takoza baktýðýmda daha zamaný var gibi.
TL grafikte ise ne kadar sýnýrlarý zorlayabilecekleri, hangi seviyeleri aðýrlýklý kullandýklarý görülebilir.
Þu an 2-4 yýllýk ortalamalarý 3.20-3.30 arasýnda.. 1 yýllýk ortalama ise 3-3.05 aralýðýnda..
Paylaþým þahsi düþüncelerim olup asla yatýrým tavsiyesi deðildir..

Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
Hicranlý hayatýn ne de son matemidir bu.
Yer Ýmleri