Halâ gizem diyor, þaka mý bu yaw.
Bakýn arkadaþlar, SPK mevzuatý açýsýndan þirketlerin denetimi 2 türlü yapýlýr. Bunlardan birincisi, þirket bünyesinde kurulmuþ olan iç denetim birimi tarafýndan, diðeri ise SPK tarafýndan yetkili kýlýnmýþ baðýmsýz denetim þirketleri tarafýndan yapýlandýr. Ýç denetim kapsamýnda; sizin bahsettiðiniz Özlem Haným'a bilanço tanzim aþamasýnda bu soruyu sormasý gerekenler sormuþ ve gerekli cevabý almýþ olmalýdýr. Benim ayrýca sormama gerek yok yani. Bu gerçeðe raðmen þirkete soru sorup -haklý- endiþeleri giderecek bir cevap ummak en hafif tabiriyle safdillik olur.
Biz yatýrýmcýlarýn, "SPK denetimine tabi olmayan" 9 aylýk bilançolarla ile ilgili tereddütlerini gidermek maksadýyla yapmasý gereken þey,
makul þüphe uyandýran hususlarla ilgili olarak CÝMER, Maliye ve SPK'yý devreye sokarak -gerekirse yetkili baðýmsýz denetim þirketlerince incelettirilmek suretiyle- bilançodaki bu tereddütlerin giderilmesini saðlamak olmalýdýr. Ayný gemideyiz doðru, ama kaptan ve mürettebat sabýkalý, ki bu olumsuzluk an itibariyle hissenin olmasý gereken fiyatlamasýnýn önündeki en büyük engel. Total özkaynaklara göre defter deðeri 3.80 olan ve sektöründe tek kâr açýklamýþ þirket olan hissemizin bu derece iskontolu iþlem görmesinin en büyük nedeni iþbu güvensizliktir.
Ki þirket, açýklama üstüne açýklama göndermek, çeþitli sosyal sorumluluk projelerine dahil olmak suretiyle bu algýyý kýrmaya çalýþýyor.
Lütfen rica ediyorum, basit bir hak arama mücadelesini hainlik gibi lanse etmeye çalýþmayýn. Bilakis bu bir vatandaþlýk görevidir.
Görev diyorum dikkat buyrun.
Yer Ýmleri