Bu sorunun cevabını verecek tek kişi var burada Capital1461 üstad. Başkasını tanımam.
Bu sorunun cevabını verecek tek kişi var burada Capital1461 üstad. Başkasını tanımam.
Estağfurullah, aksen zaten başvurusunu yapmış. Tekrar başvuru yapmasına gerek yok, yüksek ihtimalle de başvuru dosyası en hazır firmadır bu konularda sizin de dediğiniz gibi diğer firmalara göre tecrübesi daha fazla.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu elektrik muhtemelen Kürdistan'a veriliyor. Yani Erbil'deki yönetime. Epeydir zor durumdaydılar, memurlarının maaşlarını dahi ödeyemiyordu Barzani. Bizim bazı şirketlere olan borcu dünyayı buldu. İnşallah kıyak geçmemişlerdir. Reis'in siyaseti bazen özel şirketleri zorlayabiliyor, bu işten ben çok işkillendim ve not ettim.
sende sallamasyon tahminler yapıyorsun.
anlaşma Bağdat yönetimi ile. Parlemanto oanylı. Biraz araştır bence. Aç sor şirkete.
Elektrik ihityacını İran dan karşılıyorlardı. Amerika İran yaptırımları kapsamında Elektrik de almayacaksın diye 120 gün süre verince olay Türkiye'ye döndü.
Kesin olan bir şey daha var. AKSEN tek satıcı firma.
EPDK onayı inşallah bir kaç iş gününe gelecek, zira ortalama 2 haftada onaylar çıkıyor deniyor.
https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik...esinden-mevcut154 kV Silopi (Karkey) -Zakho havai elektrik bağlantı hattı üzerinden Irak’a izole bölge besleme yöntemi ile 01/11/2020 – 01/11/2021 tarihleri arasında 150 MW'a kadar elektrik enerjisi ihracatında bulunabilmek üzere 17/05/2014 tarihli ve 29003 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe Elektrik Piyasası İthalat ve İhracat Yönetmeliği (Yönetmelik) kapsamında Kurumumuza başvuruda bulunulmuştur.
Aynı hattı kullanmak suretiyle elektrik enerjisinin ithalatı veya ihracatı faaliyetinde bulunmak isteyen tedarik lisansı sahibi tüzel kişiler ile ihracat faaliyetinde bulunmak isteyen üretim lisansına sahip tüzel kişilerin Elektrik Piyasası İthalat ve İhracat Yönetmeliğinin 8 inci maddesi 4 üncü fıkrasının (b) bendi kapsamında 24/11/2020 tarihi mesai bitimine kadar Kurumumuza başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Diğer konu, bu iş kesin bir şey değil, yapılan açıklama yatırımcıları yanlış bir algıya sürüklemiş. Bu elektriği herkes satabilecek yani. Altı çizili yer önemli, dediğim gibi muhtemelen bu satış bahsettiğim yere olacak.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/e...-kurus-6899843PKK kamplarının da bulunduğu Kuzey Irak’ın elektrik ihtiyacı Türkiye'den karşılanıyor. Olay bununla da kalmıyor. Türk halkına 12.4 kuruştan verilen elektrik Kuzey Irak'a 8.8 kuruştan satılıyor. Ortaya çıkan zarar ise Hazine'den karşılanıyor.
Bunlar da eski haberler, o dönem çok gündemdeydi bu boş beleş elektrik işleri. Anlaşılan yine başlamışlar. Yandaşlara ihaleyi verirler, senin benim cebimden çıkar parası, biz de burada heyecanlanırız cebimizden çalınan parayı geri kazanacağız diye.Bu millete hayranım, kurban olayım.
![]()
154 kV Silopi (Karkey) -Zakho havai elektrik bağlantı hattı üzerinden Irakâ€â•a izole bölge besleme yöntemi ile 01/11/2020 – 01/11/2021 tarihleri arasında 150 MW'a kadar elektrik enerjisi ihracatında bulunabilmek üzere 17/05/2014 tarihli ve 29003 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe Elektrik Piyasası İthalat ve İhracat Yönetmeliği (Yönetmelik) kapsamında Kurumumuza başvuruda bulunulmuştur.
Bulunulmuştur diyor ya, kurum EPDK, başvuran AKSEN.
Yani diğer tedarikçiler bu hattı kullanarak ihracatçı firma üzerinden (ki bu AKSEN oluyor) ihracat yapabilecekler.
Yer İmleri