Tahmin ne olur bilanço
Tahmin ne olur bilanço
Bekliyoruz sayýn neva
Ne haddime. Bugüne kadar sadece 1-2 bilançoda kar beklentilerim yakýn çýktý. Diðerleri hep karavana. Hep bazý kalemlerde sürprizler çýkýyor. Ama 420-440 arasý kumulatif FAVÖK bekliyorum þahsen. Min. Net kar beklentimi de özelden biriyle paylaþmýstým. Burada net karda kritik olan özbekistan yatýrýmý için 100 mn dolar civarý kredi çekildi mi çekilmedi mi henüz.Redmi 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"
Bu tahminler gelirse 13 TL kirilirmi?
Ben de haddim olmayarak ilk çeyrek 500 üzeri, yýl sonu 2 milyar üzerinde bir favök beklentisi içerisindeyim. Bu aralar fiyatla deðil þirketin kendisiyle ilgilenmek daha rahatlatýcý olabilir. Þuan Libya hariç gündemde ki yatýrýmlar bitirildiðinde (firmaya göre 2021 son çeyrek) piyasa deðeri rahatlýkla 15-20 milyarlara gelebilecek bir potansiyele sahip bana göre. Þirketin yurtdýþýnda agresif büyüme stratejisine bayýlýyorum...
Aðustosta baþlayacak devlet elektrik alýmlarýnda ki yeni standartlarý elektrik þirketleri için olumsuz buluyorum. Ama dýþ yatýrýmlar tamamlanýrsa bunu fazlasýyla giderir sanýrým!
Sahsým adýna, TR'deki arz güvenliði adýna Antalya yurtdýþýna çýkamayabilir. Yeni yatýrýmlarý TR'deki verimsiz gaz santrallerini satýn alýp kuracaktýr(Nitekim buharadaki santral burada 270MW lik santralin satýn alýnýp oraya taþýnmasýyla gerçekleþiyor). Þu an 2000MW civarý atýl gaz santrali var. Çok da ucuz. Ama "maalesef kuraklýk"(buna sevinen cahiller var baþka topiclerde
) ve döviz artýþý ile cüzi favökler üretecektir. Yeni zamla birlikte çeyreklik 350 PTF ile 40-45 mn TL favök üretebiliyor. Yaza PTF 400 rahat olur. Bu da eh iþte dememize yeter. Antalya'da Karadeniz gazýný bekleyeceðiz bence, tabi Akdeniz'de de büyük bir servet var galiba bizi çok mutlu edebilecek. YTD.Redmi 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"
Yer Ýmleri