Yurtiçinde piyasa fiyatlarýný normalde gaz santralleri belirlerdi. Çünkü maliyetleri yüksekti. (verimsizleri gözardý ediyorum). Ama bu aralar(yazýn kuraklýk belirlemiþti) ithal kömürler belirliyor. Yani þu anlýk herhangi bir sýkýntý yok. Kaldý ki fiyat artýþý Göynük'e de yarýyor. Ek olarak zaten Antalya bu seneye kadar 150-200 mn TL favök yapabilen bir santraldi. Ama bir süre daha bunun üzerinde bir marjla çalýþmaya devam edecek. Belki hep devam edecek (yerli doðalgaz muhabbeti). Gazýn dolar bazýnda 10% arttýðý ayda kömür dolar bazýnda %30 civarý artmýþ gözüküyor þu an. Yani makas daha da açýlmýþ. YTD.

Originally Posted by
playmaker
Son gelen doðalgaz zamlarý AKSEN üzerinde nötr etki edeceðini düþünüyorum.
Aksen elde ettiði favök ün yüzde 73 ü yurtdýþý ve yýrt dýþý santrallerde doðalgazý temin etmek devlet garantisi altýnda.
Yanlýþ anlamadý isem üretim için gerekli doðalgazý devlet saðlýyor, AKSEN ürettiði elektriði fiyatlandýrýyor.
Yurt içi içinse þöyle bir þey, bir açýklama hatýrlýyorum. Konuyu detaylý bilen arkadaþ varsa daha iyi açýklayabilir.
Þöyle; yurt içinde daha çok spot piyasaya çalýþarak karlýlýðý maximize etmeye çalýþýyorlardý. Yani anlýk fiyatlar yükseldiðinde üretim yapýlýyor gibi .
Bu konularda uzman olmadýðým için tam detaylý bilemiyorum. Sadece kaba hatlarý ile bildiklerimden yaptýðým çýkarým bu.
Bu konuda uzman bir analize ihtiyaç da yani
Redmi 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"
Yer Ýmleri