Ýyi de elektrik ticaretinde ödemeler bir kaç vadeli olur en fazla, ve hiç þirketinin elektrik satýþlarýndan teiaþ veya baþka þirketlerden alacaklarý bu kadar birikmez!!
Bu afrika ülkelerinde Santraller devreye alýndýðýndan bugüne kadar kaç milyon dolarlýk elektrik satýþý yapýldý, bunun ne kadarý tahsil edildi bugüne kadar? Bu sorunun cevabý önemli! Bugune kadae Tahsilat oraný ne olmuþ!!
O kadar yuzdesel olarak merak ediyorsaniz siz arastirip hesaplayin neden sorup duruyorsunuz ki. Finansal dipnotlarda vadesi gecmis alacaklar yaziyor 170 m. Gecen seneye gore yuzdesel olarak buyuk bir artis yok.hatta dolarin yukselisine hesaba katarsak pek artmamis denebilir. Afrikada is yapiyorsan gecikmeye alisacaksin.fahis fiyatla satiyorsun elektrigi zaten bu risk yuzunden.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Angola hayýrlý olsun... Kaþifliðe devam 🙂
200-300MW olsa. Elimizde þu an deðeri 1 milyar dolar olan santral kurulum ve iþletim anlaþmasý ve 1 milyar dolar deðerinde kurulum anlaþmasý var. Ama henüz kesinleþmediler tabi. Sadece "iyi niyet" anlaþmasý.
"Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"
Hele þu 500mn dolar deðerindeki Özbekistan bir bitsin..
"Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"
18 Ekim 2021 tarihinde, Aksa Enerji Üretim
A.Þ. ile Angola Cumhuriyeti Enerji ve Su Bakanlýðý ile elektrik üretim ve
iletim projelerinin geliþtirilmesine yönelik baðlayýcý olmayan bir niyet
mektubu imzalanmýþtýr.
Konu ile
ilgili geliþmeler oldukça kamuoyuyla paylaþýlacaktýr.
Yer Ýmleri