Dogrudur. Malum afrikada hersey kitabina gore gitmiyor. O yuzden supheliyim. Bugunku hareket haber gelecek hissi uyandirdi bende biraz agresifti.pek hissenin gecmisinde yukari yonlu agresif gidis hatirlamiyorum. Taban yedigimiz gunleri gayet iyi hatirlýyorum.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Göynükte üretim belli , satýþ fiyatý da büyük oranda belli ; yarýsýný devlete satýyor zaten onun da fiyatý belli.
Bankalar , Sabancý , Koç vb. uçunca, alýnabilecek az sayýda hisse kaldý alternatif.
Sayý az olunca ayrýntýlý analiz de çok gerekli olmuyor., analizin þekli de deðiþiyor.
Aksen' de yeni yatýrým haberlerini izliyor , kuru analiz ediyorum þahsen hisseden çok.
Gaz santrallerinin katkýsýný önemli görüyorum ona bakacaðým
Alarko' da da kömür fiyatlarý ve ptf ler izlemede.
Kömürü de sabitlemiþler zaten , geriye bir tek ptf ler kaldý
1700 borsada elbette endeksin analizi de çok önemli...
Borsamýzda çok para dönmüyor aslýnda. Ayný para sektörler arasýnda geziyor. Borsayý top yekün uçuracak miktarda sermaye giriþi henüz yok.
Düþünsenize geçen ay dolar yükseldi diye 9 dan dolar bozup TL varlýk alan yatýrýmcý þu an zararda.
Bu durumda yabancý yatýrýmcý zor gelir.
Genelde dolarýn olmasý gereken matematiksel bir fiyat vardýr. O fiyatýn yüzde 10-20 üzerine çýkýnca yabancý döviz satýp TL varlýk alýrlar. Ondan sonra dolar bollaþmýþ olur, kurlar düþer. Borsa yükseliþe geçer. Adamlar hem kur düþüþünden hem hisse fiyatýnýn yükseliþinden kazanýrlar. Bu geçmiþte hep böyle olmuþtur.
Kurlarýn adil fiyatýný nasýl tahmin edebiliriz.
Çok zor, ekonomistler bile yanýlýyor. Çok farklý parametreleri deðerlendirip bir rakam bulmak.
Ben þöyle bir hesap yapabilirim. Özellikle 2012-2013 Kurlarýný adil kabul edersek. O günden bugüne TUÝK in deðil de gerçek enflasyonu hesaplayabilirsek. Bundan ABD ve dünyadaki geliþmiþ ekonomilerdeki ortalama enflasyonu düþersek. Olmasý gereken kurlar hakkýnda kabaca bir fikir sahibi olabiliriz.
Suan yine bir doviz krizi yasadigimiz icin tl cinsinden hisse fiyati anlamsiz hale geldi.ptfler artmaya devam edecektir.favok tahminlerini birkac ay sonra ortalik sakinlesirse yapmak lazim.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Arkadaþlar þirketin 2021 senesi için dolar kuru beklentisi seviye hk. olmuþmuydu malum dolar kuru seviyeleri ortada...
Nasýl böyle iyi miyiz?
Piyasa düþer yükselir ama Aksen kendi halinde harektler yapar.
Endeks yükselirken eksi düþerken artý olabilir.
Çünkü onun kendi dinamikleri var ve o yönde hareket ediyor.
2 yýldýr olduðu gibi.
Trend hep yukarý ama bazen yavaþ bazen hýzlý. Yatýrýmlar ve karlýlýk sürdükçe de böyle devam edecek görünüyor.
Þirket direkt olarak paylasmadi ama 3.ceyrek sonu paylaþtýðý yilsonu revize rakamlarýnda favök 2.4 mlr tl idi.
Sýrf o günden bu yana usd kuru %25 civarinda artýþ gösterdi. Favök un büyük kismi yurtdisindan geldiðine göre, bu yükseliþin aksene %20 yansýdýðýný kabul edersek, yýllýk favokun 2.9 mlr tl gelebilecegini tahmin edebiliriz diye düþünüyorum.
SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri