Özbekistan'da toplam 740 MW kurulu güce sahip olacak üç adet
doðalgaz santrali yatýrýmýnýn ilk etabý olan 240 MW kurulu güce sahip Taþkent A
santrali enerjilendirilmiþ olup, test çalýþmalarý baþlamýþtýr.
Ýkinci etap olan 230 MW kurulu güce sahip olacak Taþkent B
santralinin Ocak 2022'de ve son etap olan 270 MW kurulu güce sahip olacak
Buhara santralinin Þubat 2022'de devreye alýnmasý planlanmaktadýr.
Bahsi geçen santrallerin tümünde doðalgaz Özbekistan Hükümeti
tarafýndan bedelsiz temin edilecek olup, [/COLOR]üretilecek enerji satýþ fiyatý 25
yýllýk ABD Dolarý bazlý alým garantisi kapsamýnda belirlenmiþtir.
bugün gelen haberdeki bence en önemli detay doðalgazýn bedelsiz temin edilecek olmasýný nihayet açýklamýþ olmasý. dünyada doðalgaz fiyatlarý yükselince þirketimizi karalayanlar oyun dýþý kalýr artýk
Bu zaten biliniyordu. Ilk anlaþma haberinde belirtilmiþti.
SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katiliyorum 2. Ceyrekte belli olacak ama sirket favok tahminlerini verirse ozbekistan icin burada elbirligiyle genel bir favok hesabi yapabiliriz.
Kisisel olarak hisse satmayi tamamen biraktim diyebilirim.enflasyonist ortamda kur oynakligi icinde hisse nerde satilir artik ongoremiyorum.sattigim beni hep pisman etti.borsada herkesi terse yatirma sistemi var. Bu oyuna katilmak istemiyorum artik. Iyi sirketlere ortak olup birkac yil en az kulagimi tikamaya karar verdim.saygilar
Yatirim tavsiyesi degildir.
bu ateslenen ilk santralin tam kapasite devreye girmesi ne kadar zaman alacak, bilgisi/tahmini olan var mi?
1 milyar dolar civarýna gelerek aðustos fiyatlarýný yakalamýþýz. Artýk sýra son çeyrek bilançosunda ve yeni açýlan santrallerde..
Redmi 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Adamýn ahmaðý malýný gereksiz övermiþ, daha ahmaðý da baþkasýnýn malýný yalan yere yerip kendi malýný övermiþ"
Dolar dustu diye basmalarini beklerdim diger tahtalarda oldugu gibi. Ama yapmadilar zaten zamanda daraldi santraller ateslenmeye basladi.
Sanirim onumuzdeki donem icin dolari kaba hesap 12 alip bir favok calismasi yapabiliriz.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Yeni yýlda ptf ocak ayý için tavan 1345 TL [emoji3478]
Yer Ýmleri