Yavaþ yavaþ belirsizlik kalkýyor elektrik üretenler için hayýrlýsý bakalým. Bizim için iyi olur inþallah.
Yavaþ yavaþ belirsizlik kalkýyor elektrik üretenler için hayýrlýsý bakalým. Bizim için iyi olur inþallah.
Þunu çok merak ediyorum, bilen birisi varsa cevaplarsa çok sevinirim. Diyelim ki doðalgaz ve yerli kömür santralleri full çalýþmasýna raðmen ihtiyacý karþýlamýyor, diðer üreticiler de 1200 TL olan tavan fiyatý beðenmiyoruz deyip üretim yapmýyoruz diyebilirler mi?
Ayrýca madem 1200 TL tavan fiyat belirledin, o zaman 80 $’a sabitleyip alsaydýn elektriði. Bu adamlar yýl sonuna doðru 80 $ dolar altýnda elektrik almayý mý düþünüyor acaba? Yoksa bu fiyatlardan niye sabitlemediler ki?
Dün akþamdan beri yazýlanlara bakýyorum, durum þu sanki; diðerleri 1200 TL üzerindeki parayý dgaz ve ithal kömürcüler için biriken fona aktarýyor. Bunlarda 2500 den düþük olan fiyatlar için aradaki farký bu fondan alýyor. Evet Göynük’ten yana olumsuz ama Urfa ve Antalya için olumlu duruyor. Piyasa ne zaman farkýna varýr bu olayýn acaba?
AKSEN KAP
14 Ocak 2022 tarihli Özel Durum Açýklamamýz'da da belirtildiði üzere, Özbekistan'da toplam 740 MW kurulu güce sahip olacak üç adet doðalgaz santrali yatýrýmýnýn iki etabýnda (Taþkent A ve Buhara) kademeli olarak ticari üretime baþlanmýþtý.
Bugün itibarýyla Þirketimiz Yönetim Kurulu Baþkaný ve CEO'su Sn. Cemil Kazancý'nýn teþrifleriyle düzenlenen tören eþliðinde Taþkent B santralinde de test üretimi baþlamýþtýr.
Bahsi geçen santrallerin tümünde doðalgaz Özbekistan Hükümeti tarafýndan bedelsiz temin edilecek olup, üretilecek enerji satýþ fiyatý 25 yýllýk ABD Dolarý bazlý alým garantisi kapsamýnda belirlenmiþtir.
Kamuoyuna saygýyla duyurulur.
Dün gibiydi Özbekistan yatýrým haberi bugün 3 santralde faaliyette hayýrlý olsun bakalým. Ýlk çeyrek olmasada 2.çeyrek itibari ile bilanço da eksiksiz gelir yazacak. Birde ne kadar gelir elde edeceðimizi bilse idik güzel olacak ama oda eli kulaðýndadýr.
Yer Ýmleri