2. Çeyrek bilanço son tarihi ne zaman arkadaþlar.
2. Çeyrek bilanço son tarihi ne zaman arkadaþlar.
Bu enflasyonist ortamda ,bu dolar artýþýnda,bu kadar iþ yapan firma buralarda oyalanmaz ama burasý Bist...
Herhalde günün belalýsý AK olacak. Durdu durdu birden bire sürekli satýþa mal yýðmaya baþladý.
Selamlar herkese,
Gana finans bakaný tarafýndan açýklanan ve 25 temmuz 2022 de yayýnlanan habere göre sanýrým enerji anlaþmalarý tamamlanmýþ.
Aþaðýda ilgili linki paylaþýyorum;
https://www.myjoyonline.com/renegoti...ance-minister/
Finance Minister, Ken Ofori-Atta, has disclosed that government has saved $13.2 billion from renegotiated power deals with six Independent Power Producers (IPPs).
According to him, the companies are Karpower, Cenpower, Early Power, Twin City Energy (formerly Amandi), AKSA Energy and Cenit.
Selamlar, saygýlar
Hükümet 13.2 mlr usd tasarruf edecekmiþ yeni anlasmayla.
Anlasmalarin detaylari belli degil ama toplam 6 þirket var anlasma saglanan.
Bakkal hesabý ile hepsinin ayni büyüklükte anlasma yaptigini farzedersek þirket baþý 2.2 mlr usd gelirden vazgecilmis. Tabi bu hesap çok duz bir hesap. Anlaþmalarýn büyüklüðü, hacmi ve süresine göre bu vazgecilen miktarlar degisir.
Velhasýl bana pek olumlu bir haber gibi gelmedi. Vazgecilen rakam cok büyük.
Aksen e kiyak geçmedilerse piyasa olumsuz algilayabilir.
SM-M515F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hocam siyasetçiler olaný abartmayý severler, adam en üst limit fiyatlarý vermiþtir( þu þöyle olsaydý da bu böyle olsaydý, biz þöyle yapardýk diye hesap yapýyorlardýr kendince) diye düþünüyorum. evet ilk anlaþma kadar karlý olmasa bile yine de iyi fiyatlardan anlaþacaðýmýzý düþünüyorum. bizim kurulu hazýr santralimiz var, yeni bir santral kurmanýn maliyetini onlar da biliyordur. kapasite artýþý ve 10-15 yýllýk bir anlaþma bize ciddi anlamda katký saðlayacaktýr.. piyasada g*****n yenilenmeme korkusu da vardý, o da ortadan kaybolacak... bana göre bize her halükarda olumlu yansýyacaktýr...
Merhabalar, hocam ben de size katýlýyorum. Kapasite artýþý ve uzun vadeli bir sözleþme olumlu katký saðlayacaktýr düþüncesindeyim. Ki enerji sektörü ile ilgili birkaç kiþiden aldýðým görüþte benzer yönde idi.
Muhtemelen yakýnda bu konu ile ilgili þirketten kap bilgilendirmesi gelecektir.
Yer Ýmleri