151.3 milyon TL sadece bir ay için mi Aksa Enerjiye ödenecek kapasite ödemesi, Aralýk ayýnda da böyle bir ödeme olacak mý Oðuz Hocam? Nereden ulaþabiliriz bu veriye? Saygýlar.Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kapatilan termiklerden saatlik üretilen enerji 2000 MW civarý, 80 bin MW ilk kurulu kapasite var Turkiye de, bu kapatma islemi elektrik fiyatlarýný deðiþtirmez, zaten spot piyasada elektrik fiyatlarýnda bir degisiklik yok. Doðalgaz santralleri biraz daha yüksek kapasite ile calisacak, Aksa nin DGCS i zaten 50-60% kapasite oraný ile calismasina ragmen pek bir kar üretemiyor. 70% kapasite oranýna ulaþýnca toplam kara bir etkisi olur mu, çok sanmýyorum. DGS ler para basacak iddasý biraz fazla iddali.
Aksa nin asil degeri Goynuk, tek basýna tum borcu kapatacak seviyede FAVOK üretmeye baþladý. Bunun üstüne Afrika is modelindeki nakit akisi problemi de çözülürse þirket güzel bir potansiyel barindiriyor.
Tum þirketlere odenecek kapasite ödemesi. Aksa DGCS icin odenecek tutar 4.6 milyon TL, Goynuk icin de 3.7 milyon TL...
https://www.teias.gov.tr/tr/duyuru/k...-odeme-listesi
Düzeltme için teþekkürler. Iscep' ten gelen bildirimin detaylarýna bakmadan yorumlamýþým kapasite ödemesini. Miktardan bari uyanmalýymýþým[emoji1] Þöyle düzelteyim, kapasite ödemesi birçok BIST þirketinin kârýndan fazla..
DGS ler konusunda ise ayný fikirde deðilim. Düþen arz mutlaka az ya da çok fiyatlarý etkileyecektir. Ayrýca bildiðim kadarýyla DGS lerin sabit giderleri çok deðil. Kârlý olabileceklerini düþünüyorum..
Ayrýca mevcut DGS en yenilerden bir tanesi. O da kâr edemezse zaten TR de hiçbir DGS kâr etmez..
Bence en büyük sorun, elde edilen gelirlerin bilançoya bir türlü gerektiði gibi yansýyamamasý..
Bu da haliyle güven sorununu tetikliyor..
YTD
SM-N950F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam halihazýrda Ekim ayýndan itibaren Antalya santrali %80 kapasite ile çalýþýyor, bu yüzden güzel faaliyet karý bekliyorum ben.Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teþekkür ederim sn.scrat.Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kapasite ödemelerine bakarken dikkat ettim þirket 2010 da halka arz edilirken patron 4 milyar hsbc 2-3 milyar dolar deðer biçmiþ þimdi ise kapasite artýþý ve yurtdýþý operasyonlarý dahil 400 milyon dolardan iþlem görüyor:one
Bunu nasýl izah etmeliyiz; patron afrikada kabile hayatý yaþýyor haberi yok mudur? piyasa fiyatlamalarýnda ne deðiþti?
.....
Bilgiye ulaþ aklýný kullan tavsiyelere uyma
Yer Ýmleri