Aksen battimi aq bu ne da cok komik ya bilancoda kotu birseymi var bilen arkadas varmi
Aksen battimi aq bu ne da cok komik ya bilancoda kotu birseymi var bilen arkadas varmi
2 aylik habere gore Kamerunda ki 350 MW lik santral ihalesi icin Aksen teklif vermemis. Aksen ihale icin son 5 li listeye kalan firmalardan biriydi. Ihale de tek basina yeterlilik alan Cin firmasi ise elenmis. Iki ihtimalden bahsediliyor, ya devletle pazarlik usulu yap-islet-devret, ya da tekrar ihaleye cikilmasi.
Acaba yap islet devret icin pazarliklar basladi mi? Aksen bu isin neresinde? Ihale yeniden yapilirsa Aksen teklif verir mi? Bilemiyorum. Ancak bilancodaki yatirim giderleri kisminda Kamerun yatirimlari notu dikkatimi cekti.
https://www.investiraucameroun.com/e...ul-prequalifie
(Kamerun'da Ýþ) - Artýk þirketin güneybatý Kamerun'daki Limbé termik santralinin (350 MW) inþasý için Devlet ile yapýlan görüþmelerde ön yeterlilik kazandýðýný biliyoruz. Su ve Enerji Bakaný Gaston Eloundou Essomba'nýn Eylül 2021'de kýsa listeye kalan beþ þirketten yaptýðý basýn açýklamasýna göre, yalnýzca Çin-Gana konsorsiyumu Sunon Asogli Power Limited (Gana)/China Energy Engineering Corporation Limited. Gana'daki Tema merkezli, korundu.
Merkezi Kamerun'da Douala'da bulunan Sino-Kamerun konsorsiyumu Folder Energy Partners Limited-China Machinery Engineering Corporation (CMEC) ve Chengongzhuang West Road (Çin) merkezli Chinese Power Construction Corporation of China Limited (Power China) elendi. "uyumsuz teklif" için. Türkiye'nin Aksa Enerji Üretim A.Þ. ve Dubai merkezli Acwa Power, " teklif vermeme " nedeniyle elendi.
Tek bir ön yeterlilik sahibi þirket ile iki sonuç mümkündür: Çalýþmalarý, inþaatý ve iþletmeyi "Yap Ýþlet Devret" modunda yürütmek amacýyla hükümetle kesin bir diyalog veya anlaþmazlýk durumunda, ihale çaðrýsý yapýlabilir. baþarýsýz ilan edilir ve seçim süreci baþtan baþlar.
Taraflar arasýndaki diyalog için bu ön yeterlilik aþamasý, Kamerun hükümeti ile Eranove grubu arasýndaki bu projedeki iþbirliðine son veriyor. Nitekim, 22 Nisan 2014'te Kamerun Eyaleti, Emerging Capital Partners yatýrým fonu tarafýndan kontrol edilen bu baðýmsýz elektrik ve su üreticisi ile bu projenin gerçekleþtirilmesi için bir mutabakat zaptý imzalamýþtý (% 57). Ancak Eranove ve Kamerun arasýndaki ortaklýk, þu ana kadar açýklanmayan nedenlerle geliþmedi.
Su ve Enerji Bakanlýðý'ndan alýnan bilgilere göre, gelecekteki Limbé gaz yakýtlý elektrik santrali, Littoral, Batý ve Güney-Batý bölgelerinde elektrik enerjisi arzýný iyileþtirmeyi hedefliyor. Resmi takvime göre projenin kendisi en geç 2024'e kadar teslim edilmelidir.
Piyasa bilancoyu begenmemis gorunuyor. Saglik olsun.
Ben kendi adima begendim. 3. ve 4. ceyreklerde rekor ustune rekor gelecek (Mevsimsellik nedeniyle daha yuksek yurtici elektrik uretimi, Yuksek PTF ortalamalari, Ozbekistan daha fazla kapasite, Yukselen doviz kuru vs.)
Zugurt tesellisi gibi olmasin ama asagida kisa ve uzun vade beklentileri tekrar paylasiyorum. Unuttugum varsa eklerseniz sevinirim.
Metallurgist hocam, aynen katýlýyorum. Faaliyet raporunda benim de Kongo ve Kamerun için paylaþýlan notlar dikkatimi çekti.
2021 yýl sonu faaliyet raporunda; Þirket’in %100 baðlý ortaklýðý Aksa Energy Company Congo ile Kongo Cumhuriyeti arasýnda imzalanan sözleþme kapsamýnda Kongo’nun Pointe-Noire þehrinde bulunan 50 MW’lýk kurulu güce sahip doðal gaz çevrim santralinin 30 yýl süreyle iþletme hakkýnýn alýnmasýnýn yaný sýra 50 MW’lýk kapasite artýþýyla santralin kurulu gücünün 100 MW’a ulaþtýrýlmasý yer alýyor. Santralin devreye alýnmasý için çalýþmalar devam ediyor. þeklinde bilgi geçilmiþti.
Dün paylaþýlan faaliyet raporunda ise hem 11. sayfada devam eden yatýrýmlar kýsmýnda
"(*) Afrika’da yapýmý devam eden Kongo ve Kamerun yatýrýmlarý ile diðer santrallere iliþkin yatýrýmlardan oluþmaktadýr."
hem de 12. sayfada baðlý iþtirakler kýsmýnda Kongo ve Kamerun için
"(**) Ýlgili þirketler yatýrým döneminde olup; 30 Haziran 2022 itibarýyla elektrik üretim faaliyetlerine baþlamamýþtýr."
þeklinde not paylaþýlmýþ.
Finansallarý ve faaliyet raporunu daha dikkatli bakýnca en kötü çeyrek 1.3 milyar TL net kar üreten bir firma olarak görmeye baþladým. Ben olumluyum açýkcasý. Bence gereksiz bir satýþ oldu.
Aksen'in Kazakistandaki enerji yatirim firsatlarini takip ettigini biliyoruz. (yatirimci iliskilerinden gelen emaile istinaden)
Bakalim Aksen asagidaki ihalelere katilacak mi??
30 Eylul de 550 MW
https://www.korem.kz/eng/press-centr...cid=0&rid=7388
https://www.gov.kz/memleket/entities...330781?lang=ru
Ve Sonbaharda irili ufakli RES ve GES ihaleleri...
https://auction.korem.kz/eng/uchasti.../uchastie_vie/ RES kisminda ki schedule a tiklarsaniz gorursunuz.
Bu gün BofA mahvetti, 4 milyondan fazla satýþ yaptý. Yarýn ola hayrola
Bofa cok satti. Baya satti yani.
Inanilmaz satti. Cok fazla satti. Yani oyle boyle satmadi. Inanilmaz satti, onunu alamadik yani oyle kotu satti.
Satti, satti, satti, bir yerden sonra daha satmaz diye bekledik, daha da satti. Artik satmasin dedik, iyice satti, artik biraktim bende izlemeyi.
Daha nasil satilir ya dedim, daha fazla satilmaz herhalde dedim. Bi yerde satmasi bitcek bunun dedim ama gene satti.
))) Feyyaz Yigit'e selam, https://www.youtube.com/watch?v=E4ovmLo3ffQ
Yer Ýmleri