Bu hisse Kemalettin Tuðcu romanlarýna yakýþacak þekilde
Kimsesiz kalmýþ, adý "kimsesiz hisse "olsun bundan sonra yazaný bile yok
21 Ekim 2022 tarihli Özel Durum Açýklamamýzda, Aksa Enerji Üretim A.Þ.'nin %100 baðlý ortaðý Aksa Yenilenebilir Üretim A.Þ. tarafýndan, Müstakil Elektrik Depolama Tesisleri'ne iliþkin Enerji Piyasasý Düzenleme Kurumu'na (EPDK) gerçekleþtirdiðimiz baþvurularý kamuoyu ile paylaþmýþtýk. Elektrik Piyasasý Lisans Yönetmeliði kapsamýnda ilgili Müstakil Elektrik Depolama Tesisleri'nin Depolamalý Elektrik Üretim Tesisi önlisans baþvurusu olarak deðerlendirilmesine yönelik süreçler ilerletilmiþtir. Akabinde bu projelere ek olarak Depolamalý Güneþ ve Rüzgar enerji santral baþvurularý da yapýlmýþtýr.
Ön lisans baþvurularýmýz kapsamýnda EPDK tarafýndan Mersin'de 100,08 MW, Manisa'da 82,16 MW, Afyonkarahisar'da 110,76 MW , Balýkesir'de 118,04 MW olmak üzere toplam 411,04 MW kurulu gücünde depolamalý rüzgâr enerji santrali ve Kýrþehir'de 50 MW ,Eskiþehir'de 100 MW toplamda 150 MW kurulu gücünde depolamalý güneþ enerji santrallerinin kurulumuna ek olarak Eskiþehir'de 140,91 MW depolamalý rüzgâr enerji santrali önlisans hakkýmýzý da almýþ olup 551,95 MW kurulu gücünde depolamalý rüzgar enerji santraline ve toplamda 701,95 MW kurulu güce ulaþýlmýþtýr.
Deðerlendirme süreci devam eden diðer önlisans baþvurularýmýza iliþkin geliþmeler paylaþýlmaya devam edilecektir.
"Sürdürülebilir Yüksek Büyüme" stratejimiz doðrultusunda üretim portföyümüzün kaynak çeþitliliðine önem veriyor, 2030 hedeflerimiz kapsamýnda yenilenebilir enerji teknolojilerine yatýrýmlarýmýzý yoðunlaþtýrmayý hedefliyoruz. Bu doðrultuda, Türkiye de dahil olmak üzere küresel ölçekte yenilenebilir enerji ve enerji dönüþümü odaklý projeleri yakýndan takip ediyoruz.
Kamuoyuna saygýyla duyurulur.
Dolar zirvesinden çok uzakta. Büyük hareketler yapar mý bilmem ama güvenli liman olarak giriþ yaptým hafta baþýnda.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri