buraya birileri ölü topraðýmý serpti herhalde ses seda yok arkadaþ,tecrübelerinizden faydalanarak fikir sahibi olmaya çalýþýyorduk.
buraya birileri ölü topraðýmý serpti herhalde ses seda yok arkadaþ,tecrübelerinizden faydalanarak fikir sahibi olmaya çalýþýyorduk.
Gunluk takas paylasabilecek arkadas varmi. Simdiden tesekkurler
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yazdýklarým ve Çizdiklerim asla ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Tamamen kendimi geliþtirmek adýna karalamalardýr.
Aslýnda bir süredir yazmýyorum.
Ama Bay George u okurken aklýma geldi.
2012 yýlý, bir nedenle Londra'dayýz.
Bir yurttaþýmýza rastladým. 16 senedir Ýngiltere'deyim abi dedi.
Biraz hocalýðýmýz olduðundan Ýngilizceyi halletmiþsindir dedim.
Nerde abi, dedi, Ýngilizceyi öðrenmek için, önce Türkçe bilmek gerekiyormuþ, ben bunu burada öðrendim dedi.
20 li yaþlarda gitmiþ. 16 sene.
Bizdeki yatýrýmcýlar gibi.
Yatýrýmcýyým diyor ama daytrader aslýnda.
Yani borsanýn kumar tarafýnda.
Bir þirketin hissesini alýr, ortak olur, bekler, yýldan yýla kar'ýna bakarsýn.
Bizimki öyle deðil,ne olduðunu kendi de bilmiyor.
Teknik analiz yapýyorum diyenler var, þirketin ne iþle uðraþtýðýna bakmadan, grafiðe göre girip çýkýyor.
Bu, kendini yatýrýmcý sanan, onlarýn, þurdan girdim burdan çýktým, þu kadar kar, eee kar cebe yakýþýr, palavralarýna inanýyor.
Bir de öðrenmiþ, bu kaðýtta beklerken, neler kaçýrmýþ neler.
ABD'de, her yýl, bu daytraderlýk yapanlarýn yarýsý intihar ediyor.
Kumardýr. Sadece kumar.
Eðer yatýrým yaptýysanýz, sabýrla yýldan yýla kar'ý bekleyeceksiniz.
Yok ben beklemem diyorsanýz, daytrade yapmaya çalýþacak, büyük olasýlýkla kaybedeceksiniz.
O nedenle PSDTC'yi kendi seçtiyse, bu iþ'ten anlýyor demektir.
Yapacaðý tek þey beklemek.
Geçen sene 11.000 lota 27.300 TL. kar payý aldým. ( Return %34)
Þu an maaliyetim 5.01.
Hiç de acelem yok.
Ekmek istemez su istemez, sadece sabýrla bekleyeceksiniz.
týnaz bey siz sabýr diyorsunuzda o sabýrda bir anda kazanýlmýyor zamanla oluþan bir olgu borsada sabýr kazanmak.o sebeble kimseye kýzmayýn o olgunluða ulaþmýþsýnýz herkeste olmasýný beklemeyin.ben sabýrdan ziyade hedef diyorum kendi açýmdan .ama
hedefe ulaþmadýkçada hedefi ileriye taþýyorum þu an ilk hedefim olan 7.22 sonraki hedefim olan 7.35leri hisse görmediði ve temettüye 4 ay gibi kýsa bir zaman kaldýðý için yeni hedefim1.15 temettü vereceðini kendimce varsayarak 7.70 oldu .bu hedefi yarýn görsün durmam hissede görmezsede sýkýntýlýk bir konu yok ihtiyacým olan para deðil en kötü temettüsünü alýrým 1.tl temettü verse 35400 tl alýrým 4 ay kalmýþ temettüye bu garanti karý kimse vermez bu kadar kýsa zamanda hisse taþýmamla beraber 7 -8 ayda 35000 tl tatlý para yeminle.bu hisse ile ev alsam kiracýya versem 220000 tl lik ev yýllýk 35000 kira parasý getirmez .sabredeceðiz kazanacaðýz elimizdeki hisse bilene altýn .
Ben, hedef koymadan önce satýp çýktýðýmda,o parayla ne alacaðýmý düþünürüm.
Þimdi benim ort.maaliyetim 5.01.
1.15 net verdiðinde, net return %23 olacak.
Ve maaliyet 3.86 ya düþecek.
Eðer seneye 1.5 TL. verirse, benim maaliyete göre return %38.9 olacak.
Þimdi uzun süre tutma maaliyetini düþünenler,bu hesabý pek dikkate almýyorlar.
Ýyi kar eden hisselerde, bekleme maaliyetini iyi hesab etmek lazým.
Ayrýca, deki maaliyet 3.86 oldu ve hisse de kar payýndan sonra 7 TL.
Ben bu hisse 14 TL.yi görmeden satmayý aklýmdan bile geçirmem gerçi ya, eðer buradan çýkacaksam. 7 TL. den 9.000 lot daha alýp
3.86 ve 7 TL. den ortalamayý 5.27 ye getirir 20.000 lotu o fiyattan satarým.
Pozisyon boþaltmak önemli iþ'tir.
Demem o ki, kararlarý çok dikkatli vermek, asla aceleye getirmemek lazým.
Þimdi ben 14 TL. yi yazdým ya, okuyucularýn bazýlarý içinden gülmüþtür.
Bazý arkadaþlar hatýrlar, POLTK 14 TL.iken ben bu hisse 45 TL olur dediðimde de yok artýk deyip gülmüþlerdi.
POLTK 3 hafta önce 90 TL. yi gördü.
PSDTC bu borsanýn en iyi þirketlerinden biridir ve POLTK gibi çok iyi yönetiliyor.
Yer Ýmleri