satýp bildirmemenin cezasý 38bin tl
satýp bildirmemenin cezasý 38bin tl
Ben olayý Nama yazýlý olan kaðýdýn hamiline olmasý þeklinde görüyorum . Nasýl bazý arkadaþlar satýp çýktý onlar da uygun fiyat olursa satabilecek durumda olmak istiyor . Son derece mantýklý . Hiç sýkýntý yok bence hatta çok iyi satabilecek durumda olmalarý için fiyatýn çýkmasý lazým . Fiyatýný düþürmek için çekilen operasyon da olmasý kuvvetle muhtemel .
Þöyle düþünelim . X bey önce malý piyasaya çakar X bey daha kolay mal alabilsin diye veya X bey malý yerine ucuzdan koysun diye Y haným elindeki malý hamiline çevirmeye karar verir . Mal büyük diye duyan satar ise X bey malý ucuza yerine koyar . Bu zaten gerçekleþti 10.20 den 7.50 düþtü PSDTC . Mal Ayþe hanýmýn adýna kayýtlý iken Hamiline olunca ben týnaz alýp satabiliyor olacaðýz . Kaðýt sulanacak anlamýnda .
Karlýlýk vs ile ilgili deðil stratejik bir karar . Birileri ucuza mal alsýn diye yapýlmýþ bir hareket .
Yoksa malý satarým sonra cezasýný adresime gönderin derim cezasý ný ödemek daha kolay olurdu . Oysa þimdi duyan satýyor ucuza alan para yapýyor .
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
Bende ayný þekilde yazdým . Ard niyetli davranýþ dedim . Sattýktan sonra nedenlerini yazacaðýna satmadan önce yazsa idi bir anlam ifade ederdi . Þimdi ise geri almak için fiyatý düþürmeye çalýþýyor havasýnda yazý yazýyor . Yoðun bir satýþ yedi PSDTC ama borsada ihracata yönelik tek kaðýt PSDTC o yüzden geri dönecektir diye de yazdýk . Geri de döndü satanlarý haksýz çýkardý . Hala ben düþeceðini tahmin ediyorum demek ard niyet oluyor .
Türkiye nin ihracata ihtiyacý var o yüzden Pergamon önemli bir þirkettir .
Devlet veya hükümet tarafýndan teþvikler de alacaktýr .
Dolarýn yavaþ yavaþ çýkýþý Türk mallarýný rekabetçi yapýyor ihracatýmýz artacaktýr
Corona virüsü ile dünyanýn çin den yaptýðý ithalat TÜrkiye ye kayar en az 6-12 ay
en Yüksek temettüyü vererek kazanmaya devam ettiði için muhteþem kaðýt
Satan arkadaþlar alternatif olarak ne aldýlar yada alacaklar onu yazsýnlar .
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
oncelikle daha siz yokken "niye yaziyorsun" dediginiz anatolien arkadas burada yaziyordu. Komik oluyorsunuz !!! Hala ne yaziyorsun diyenler buraya simdiye kadar incir cekirdegini doldurabilecek ne yazmislar da simdi gelip eliz yuzu duzgun yazabilen bir iki adamdan birine yazma artik diyebiliyorlar ?. Yani izlemede kalayim bulasmayayim diyorum ama sizin gibi ici bos zevzeklere karsi sessiz kalmak bu seviyesizligi kabullenmek demek olacagindan sessiz kalmak da istemiyorum. Anatolien simdiye kadar ne yazdiysa icini doldurarak ve bilgi vererek ve en azindan tahmin yapacaksa da mantikli tahminler yazarak bugune geldi. Biraz merak eden, biraz da isten anlayan kolayca eski yazdiklarina bakarak kalite farkini gorebilir. Bu hisseyi cok iyi tanir ve cok da yerinde tespitler yapar.
Komik olmayin !!! Kendinizi elaleme guldurmeyin !!!
neden kimsenin sesi çýkmýyor yoksa herkes kaçtý canýný mý kurtardý anlamadým,
tgsas kadar da kötü deðiliz.
1.079 net nakit kar payini bekliyoruz, sakince.
Ne yazalim, 7.50 fiyata gore 30 gun icinde %14.4 veriyor.
Hisse her seyi soyluyor zaten.![]()
Yer Ýmleri