Týnaz sana katýlýyorum . Devlet bize temettünüzü almayýn diyor ama Merkez bankasýnýn KAR ýný Hazineye devrediyor . Yedeklerine EL koyuyor . Devlet kendine olan güveni sýfýrladý . Varlýk fonu da Bizim malýmýz bizim paranýz deðil mi ? Ona ne yapýyor , onun aracýlýðý ile boktan bitik durumdaki þirketlere paramýzý bedava faizsiz veriyor . Sonrada millete 6 tane maske bedava daðýtýyor onu dahi beceremiyor . Utanmadan Tuik enflasyonu düþük hesaplýyor ayný þekilde kovid hastalarý oranlarý da doðruyu yansýtmýyor gibime geliyor. Verilere bakýnca dünyanýn en iyi ülkesi biziz çýkýyor . Ama hiç kimse verileri nerenen alýyorsunuz veri tabaný herkese açýk mý ? Diye sorarsanýz hemen düþman etiketi yaftasý hazýr . Bu iþte bir sýkýntý var ama çözemedim . ABD Borsalarý çýkacak tabi ki adamlar 9 Trilyon DOLAR piyasaya sürdüler . DOW daha 3 ay yukarý gidecektir . O paralar Tüketiciye veya firmalara kredi olarak gitmeyecek . En Ýyi markalarýn KONSOLÝDASYONUNA Harcayacaklar . Kýsaca Ýyi þirketleri köþe baþý iþleri suyun baþýndaki tekelleri ucuza Bankalar kapatacak .
Benim Gördüðüm ABD Dünyayý bastýðý karþýlýksýz dolarlar ile ele geçiriyor .
Merkez bankasý da dolar yok para yok cep delik cepken delik dolara kafa tutuyor.
HAzine ise bulduðu her kuruþ ile ALTIN alýyor . Bunlarý yorumlamaya gerek yok .
ALTIN da bu kadar talep ve bir dolu para ile altýn alýnmasýna raðmen çýkmýyor ise
yarýn öbür gün ABD Dolarlarýný geri istediðinde Altýn 800 Dolara bile düþer geliyor bana .
Kýsaca Bu günde dahi ayakta kalan Çalýþan kazanan kar eden Þirketlerdeki Hisseleri
elde tutmak korumak daha mantýklý geliyor .
BAna artýk bu þekilde gelmeye baþladý .
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer Ýmleri