PSDTC de yatýrým olmaz Temettü olur Yada bedelsiz .
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
https://www.dunya.com/ihracat/ege-ih...-haberi-469464
Eskinazi: Yýlýn ikinci yarýsýndan umutluyuz
Egeli ihracatçýlarýn Nisan ayýnda Türkiye ortalamasýna göre daha baþarýlý bir ihracat grafiði ortaya koyduðuna iþaret eden Ege Ýhracatçý Birlikleri Koordinatör Baþkaný Jak Eskinazi, Ege Bölgesi'nin ihracatýnda tarým ve gýda sektörlerinin aðýrlýðýnýn bu sonucu doðurduðunu kaydetti.
AKBNK topiginden kopyaladim.
O zaman sana ve diger yatýrýmcý Arkadaslara bir profesyonel olarak anlatayým. Bankalarda Yabancýlar 126 bin endex den beri satýs yonundeler haklýsýn. Bugune kadar sattýklarý rakam da 2.4 milyar USD e yakýn.Borsada tüm hisselerdeki rakam bu.
Petrol de 35 USD dan beri alýmlarý korkunc bir düzeyde. Long pozisyonlarýndaki teminatlarýna sürekli nakit aktarýmlarý oldu. Bizde de en cok hýzlý ve yuksek cýkacaklarý hisseler Bankalardý.Ayrýca Ocak ayýnýda endex gelmiþ 126 bin , Usd: 5.90 -80 arasý sürünüyordu.Tüm Analizler SAT diyordu. Stoch günlerce 80-100 arasý geziyordu. Yani ozaman Sat dogru hamle idi, Usd deki yerli mevduatlar da 190 milyar usd idi. Ve ýsrarla cozülmeyip duruyordu.
Bu Hükümet ve Maliye Bakanýnýn hatalarý, üstüne þimdiye kadar Hiç görmedigimiz Corona virus olayý patladý borsa güm.
Þimdi; neden prim yapmadý Bankalar? Cünkü piyasada 3-4 Robot , Banka hisselerini yabancý fonlarýn olmadýgýný da görünce hergün çalkalama yaparak günlük trade peþine düstüler.Zaten terse de gelmeleri mümkün degil. Cünkü mal cok ellerinde arada da kalan kucuk yatýrýmcý da eziliyor.
Zararda olmaný anlýyorum. Bende zarardayým.Ama þu bir gercekki ; Petrol 45 usd a gelmeden hiç bir fon buraya gelmez.
Bugünkü çalkalama ile hadlerini aþtýlar. Ben ve Kurumum REKABET Kurumuna, Bist yöt. Krl'na. CÝMER'e ciddi delillerle baþvuru kararý aldýk. Rekabet kurumu bunlara okkalý bir ceza verebilir. Eski Baþkanýna anlattým bugün.Prof. Dr. Ayaydýn, (ilk Baþkaný idi).
Sizlerin emirlerini engelleme bile yapýyorlar. Sizin sýralamada ani alýþ ve satýþlarda önünüze geçiyorlar. Ayrýca tahtadaki tüm emirleri rek tek inceleyebiliyorlar. Bu ayrýcalýklar kimsede yok.
Bunlar'ýn kim oldugunu da belirtecegiz.Delilleri hazýrlýyoruz.Ptesi yada Salý günü baþvurularý yapýp. Ýnceleme &Denetleme isteyecegiz.Netice alamazsak Savcýlýga Nitelikli Dokandýrýcýlýk dan þikayetci olacagýz.
Türkiyede ilk olacagý için; Basýn a da bildiriler gönderecegiz. Bakalým sonra neler olacak görecegiz. Bunlar kesinlikle yasaklanmalý.
Ayrýca dikkat ediyorum bunlar da Acýga satýþ yasagýna da uyma yok.Býst Baþkaný bunlara göz yumuyor. Onunda baþý yanacak.
Sn Týnaz ; Petrol 45 Dolar 6 ay sonra belki olur ama bize yatýrým gelmesi yani
Buraya Yatýrým gelmesi petrole baðlý deðil bence . Yatýrýmýn Geliþmiþ ülkelerden
çýkýþý Dolara baðlý olabilir ama bize gelmesi . Mali ve hukuki düzenlemeler ile olur.
Maç baþladýktan sonra oyun sýrasýnda kurallarý deðiþen hatta kurallarýn rafa kalktýðý
bir ekonomiye yabancý yatýrým yapmaz .
AL / SAT / YAT / TUT yada Turþu kur tavsiyesi deðildir, sadece FaL ve dedikodu.
tr.investte psdtc forumu altýna reklamcýlar dolmuþ, hayýrdýr inþallah.
Yer Ýmleri