Borsada uzun vadeci olunmasý gerektiðini baþta belirttim
Bütçemin 10 bin lirasýný bu fantaziye ayýrdým sadece
Aldýðým kaðýt zaten son 1 yýlýnýn dibine yakýn halinde olacak ve ben aldýktan sonra düþmüþse sadece bekleyeceðim yeri gelir 1 hafta yeri gelir 1 ay ki zaten dipteki kaðýt olacaðý için çok uzun sürmez diye düþünüyorum ama yine de maliyetime göre +1 yaptiginda saticam
Biraz da böyle zaman kaybedeyim
Baþarýrsam zengin
Basaramazsam tez konusu olur![]()
2 yýlda 104 hafta 500 küsür seans var. 400 iþlem yakalamak çok zor. Bu teori baþka daha makul izleme þekillerini yok edeceði için tutarlý deðil. Haber akýþý bilanço dönemleri gibi temel deðiþimleri izlemek zor olur . Günlük alýp satmak yada kademeye oynamak ile ayný þey. Onun yerine iþlem hacmi büyük bir senet üzerinde al sat yada sat al yapmak daha faydalý olabilir, treyt isteyenler için.
1 aylýk beklemenin faiz maliyeti zaten minumum %1.. Dolayýsýyla 1 aydan fazla bekleyerek %1 karla satýlan her hisse reel olarak zarar ettirmiþ olacak. Yani 1 aydan fazla beklenen ve maliyetine göre zararda olan her pozisyon baþabaþa gelse bile %1 karla kapatýlacaðý için gerçekte kar ettirmeyecektir.
Periyodu günde %1 yerine ayda % 10 ya da 3 ayda % 20 gibi ayarlayýn madem kafanýz daha rahat olur... Kazanmak bu kadar kolaysa?
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Hocam zaten bu yöntem al sat yapmak ,
BIST 50 den almak ve 1 yýllýk dibine en yakýn kaðýdý almak üzerine kurdum mantýðý
Yer Ýmleri