Alıntı Originally Posted by Kakashi1903 Yazıyı Oku
2013 yılından beri borsa ile ilgileniyorum.
Uzun süre bir kağıtta duran arkadaşlara saygım var ve en kesin kârlı yöntem uzun vade yatırımcı olmak olduğunu tecrübe ettim.

10-15 günlük beklemelerle elde edilecek kâr oranı yüksek gözükse de bir şekilde yanlış zamanda yanlış kağıdı alıp , kaşıkla topladığımı kepçe ile dağıttım çoğu zaman. Uzun vadeci oldum sonunda .

Son zamanlarda düşündüğüm bir yöntemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Okuduktan sonra dalga geçebilirsiniz ama denemekten ne çıkar

%1 Teoremi olarak adlandırdığım bir yöntemi anlatayım:
Temel mantık aldığımız kağıdı %1 kârı gördüğünde satıcaz.
Sadece BIST-50 den alım yapıcaz
1 yılın en en düşük seviyesine en yakın 5 hissesini almaya özen göstericez.

Tacirler Yatırım'ın günlük paylaştığı analiz var bu konuda. Kim dibe yakın burdan bakabilirsiniz. Şirket haberlerinden ücretsiz takip edebilirsiniz bu analizi

Aldığımız hisse +1 olduğunda satıcaz (komisyonları da düşünürsek +1,2 den satiyorum ben)
Yeni alacağımız hisseyi dibe yakınlığa göre seçip bir önceki Kârlı da ana paraya ekleyerek alım yapıcaz.

Yani 10.000 liralık aldık %1 Kârla 10.100 oldu
10.100 liralık alım yaptık %1 Kârla 10.201 oldu gibi devam edicez sürekli

Peki ne zamana kadar ?
Bu size kalmış ama benim hedefim 2 yıl boyunca
Yılda ortalama 250 gün borsa açık , 50 gün %1 tutturamama toleransı verdim ve yılda 200 kere bu işlemi gerçekleştirmeyi hedefleyip
2 yılda 400 işlem hedefi koydum kendime

400. İşlemin sonunda inanmayacaksınız ama o 10.000 lira 535.000 liraya dönüşüyor. ŞAKA DEĞİL
Ütopik bir rakam evet ama hesap ortada .

Uygulamaya başladım ve 10 işlem günü oldu , yani iki hafta .

NOT:
Günlük yapmaya çalışıyorum
1,2 yi görünce satıyorum
Bir kere %3 ile sattım , hesaba göre 2 kere yapmaya denk geliyor aşağı yukarı
10 günde 9. İşlemi yaptım
HEDEF 400