Alýntý Originally Posted by Kakashi1903 Yazýyý Oku
2013 yýlýndan beri borsa ile ilgileniyorum.
Uzun süre bir kaðýtta duran arkadaþlara saygým var ve en kesin kârlý yöntem uzun vade yatýrýmcý olmak olduðunu tecrübe ettim.

10-15 günlük beklemelerle elde edilecek kâr oraný yüksek gözükse de bir þekilde yanlýþ zamanda yanlýþ kaðýdý alýp , kaþýkla topladýðýmý kepçe ile daðýttým çoðu zaman. Uzun vadeci oldum sonunda .

Son zamanlarda düþündüðüm bir yöntemi sizlerle paylaþmak istiyorum. Okuduktan sonra dalga geçebilirsiniz ama denemekten ne çýkar

%1 Teoremi olarak adlandýrdýðým bir yöntemi anlatayým:
Temel mantýk aldýðýmýz kaðýdý %1 kârý gördüðünde satýcaz.
Sadece BIST-50 den alým yapýcaz
1 yýlýn en en düþük seviyesine en yakýn 5 hissesini almaya özen göstericez.

Tacirler Yatýrým'ýn günlük paylaþtýðý analiz var bu konuda. Kim dibe yakýn burdan bakabilirsiniz. Þirket haberlerinden ücretsiz takip edebilirsiniz bu analizi

Aldýðýmýz hisse +1 olduðunda satýcaz (komisyonlarý da düþünürsek +1,2 den satiyorum ben)
Yeni alacaðýmýz hisseyi dibe yakýnlýða göre seçip bir önceki Kârlý da ana paraya ekleyerek alým yapýcaz.

Yani 10.000 liralýk aldýk %1 Kârla 10.100 oldu
10.100 liralýk alým yaptýk %1 Kârla 10.201 oldu gibi devam edicez sürekli

Peki ne zamana kadar ?
Bu size kalmýþ ama benim hedefim 2 yýl boyunca
Yýlda ortalama 250 gün borsa açýk , 50 gün %1 tutturamama toleransý verdim ve yýlda 200 kere bu iþlemi gerçekleþtirmeyi hedefleyip
2 yýlda 400 iþlem hedefi koydum kendime

400. Ýþlemin sonunda inanmayacaksýnýz ama o 10.000 lira 535.000 liraya dönüþüyor. ÞAKA DEÐÝL
Ütopik bir rakam evet ama hesap ortada .

Uygulamaya baþladým ve 10 iþlem günü oldu , yani iki hafta .

NOT:
Günlük yapmaya çalýþýyorum
1,2 yi görünce satýyorum
Bir kere %3 ile sattým , hesaba göre 2 kere yapmaya denk geliyor aþaðý yukarý
10 günde 9. Ýþlemi yaptým
HEDEF 400