2013 yýlýndan beri borsa ile ilgileniyorum.
Uzun süre bir kaðýtta duran arkadaþlara saygým var ve en kesin kârlý yöntem uzun vade yatýrýmcý olmak olduðunu tecrübe ettim.
10-15 günlük beklemelerle elde edilecek kâr oraný yüksek gözükse de bir þekilde yanlýþ zamanda yanlýþ kaðýdý alýp , kaþýkla topladýðýmý kepçe ile daðýttým çoðu zaman. Uzun vadeci oldum sonunda .
Son zamanlarda düþündüðüm bir yöntemi sizlerle paylaþmak istiyorum. Okuduktan sonra dalga geçebilirsiniz ama denemekten ne çýkar
%1 Teoremi olarak adlandýrdýðým bir yöntemi anlatayým:
Temel mantýk aldýðýmýz kaðýdý %1 kârý gördüðünde satýcaz.
Sadece BIST-50 den alým yapýcaz
1 yýlýn en en düþük seviyesine en yakýn 5 hissesini almaya özen göstericez.
Tacirler Yatýrým'ýn günlük paylaþtýðý analiz var bu konuda. Kim dibe yakýn burdan bakabilirsiniz. Þirket haberlerinden ücretsiz takip edebilirsiniz bu analizi
Aldýðýmýz hisse +1 olduðunda satýcaz (komisyonlarý da düþünürsek +1,2 den satiyorum ben)
Yeni alacaðýmýz hisseyi dibe yakýnlýða göre seçip bir önceki Kârlý da ana paraya ekleyerek alým yapýcaz.
Yani 10.000 liralýk aldýk %1 Kârla 10.100 oldu
10.100 liralýk alým yaptýk %1 Kârla 10.201 oldu gibi devam edicez sürekli
Peki ne zamana kadar ?
Bu size kalmýþ ama benim hedefim 2 yýl boyunca
Yýlda ortalama 250 gün borsa açýk , 50 gün %1 tutturamama toleransý verdim ve yýlda 200 kere bu iþlemi gerçekleþtirmeyi hedefleyip
2 yýlda 400 iþlem hedefi koydum kendime
400. Ýþlemin sonunda inanmayacaksýnýz ama o 10.000 lira 535.000 liraya dönüþüyor. ÞAKA DEÐÝL
Ütopik bir rakam evet ama hesap ortada .
Uygulamaya baþladým ve 10 iþlem günü oldu , yani iki hafta .
NOT:
Günlük yapmaya çalýþýyorum
1,2 yi görünce satýyorum
Bir kere %3 ile sattým , hesaba göre 2 kere yapmaya denk geliyor aþaðý yukarý
10 günde 9. Ýþlemi yaptým
HEDEF 400![]()

Yer Ýmleri