Mesela Trump ile yaptığı telefon konuşmasını anlatıyor:
"Dün gece Trump diyor ki, 'Burada Putin’in ne beklentisi var? Ne isteği var?’ 'Kamışlı’da petrol olayı var’ dedim. 'Orada petrol var mı?’ dedi. 'Var ama Deyrizor kadar değil’ dedim. Ondan sonra böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Bizim böyle bir derdimiz yok. Bizim ne petrol derdimiz var, ne toprak derdimiz var."
Dünyanın bir numaralı süper gücünün başkanı, Kamışlı’da petrol olduğunu, ama rezervinin Deyrizor’daki kadar olmadığını Erdoğan’dan öğreniyor!
Dünyanın bir numaralı süper gücünün başkanı, önceki geceye kadar Putin’in Suriye’den beklentisinin ne olduğunu bilmiyor. Meğerse Kamışlı’daki petrolmüş! Bunu da Erdoğan’dan öğreniyor.
Dünyanın bir numaralı süper gücünün başkanını, Erdoğan teselli ediyor: Sizin kontrolünüzde PKK – YPG’nin çöreklendiği Deyrizor’da daha çok petrol var!
Aklına geleni sallıyor, nasıl olsa milletvekilleri iki dudağının arasında, itiraz edecek, "yapma Reis çocuk muyuz biz" diyecek halleri yok.
AKP milletvekilleri söylediklerini ağızları açık dinlerlerken Erdoğan devam ediyor:
"Dün sayın Putin’e de söyledim. 'Sizin orada ne işiniz var? Üs kuracaksanız üssü yine kurun. Ama şu anda siz bizim önümüzden çekilin, rejimle baş başa bırakın. Biz gereğini yaparız’. E tabi ona da 'biz çekildik’ diyemiyorlar. Menfaatleri nedir? İnanın bunu çözebilmiş değiliz."
Trump’a diyor ki "Putin’in derdi petrol", milletvekillerine diyor ki "Putin’in menfaati nedir, çözebilmiş değiliz."
Ve bu ikisini aynı konuşmada söylüyor!

Yer İmleri