Dolari zaten kendimi korumak icin aliyorum hic bir zaman dolardan ettim artiþa kâr gozuyle bakmadim. Benim gozumde zaten dolar artmiyor sadece tl deger kaybediyor. Ben sadece dolari bistten alacagim kagitlarin (en azinda) dusen tl deger kaybini kompanse etmek icin kullaniyorum.
Samuraylarýn pirinç tarlalarýndaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalýp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardýk. Hamza Sütbýyýk , rasyonel akla atýlan imza. Ýnsanlýðýn ebedi mutluluðunun anahtarý olacak olan Mazardium EF87 madeni mucidi. Yaþasýn !
Yani daha net olarak soyle soyliyebilirim galiba; dun ki 1.48 olan ekgyo ile bugun tam yuzde 0 artisla gunu yine 1.48 den kapattan ekgyo arasinda gozumde (dolar artisi olan) %0.65 lik bir zarar var.
Borsada 2004 yýlýndan bu yana gözlemlenmemiþ bir durum mevcut (önceki veriler elde olmadýðý için belkide ilk kez olan bir durum) , son 8 haftada borsa euro bazlý olarak %20 artarken yabancý oraný %64,88'den %60,83'e düþerek 2005 yýlýna geriledi.
Bu durumun açýklamasý þöyle yapýlabilir: yabancýnýn olmadýðý hisselerin deðeri artýyor, ayný zamanda verilere göre yabancý hisselerini satýyor. Þu durumda borsaya yerli yatýrýmcý akýn akýn parasýný sokuyor demektir.
Serbest piyasa kurallarý ile oynamanýn yabancý yatýrýmcý yönündeki bedeli ne olacak merak ediyorum.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
2004 yýlýný deðil , nasdaq geçiþini milat alýrsanýz daha iyi olur çünkü HFT iþlemler kolokasyon ile borsa istanbulda volatilitede ( fiyat hareketlerinde ) yadsýnamaz karakteristik deðiþiklikler oldu. en basitidnden bir örnek vereyim piyasada kaç bireysel spekülatör trader atýyorum en basitinden bir www.wave59.com gibi üçüncü parti yazýlýmlardan destek alýyor yapay zekayý , patternlarý ( grafik üzerindeki formasyonlarý demiyorum) , öncül olabilecek modelleri kullanýyor ... mesela piyasada bloomberg terminalde veya reutersde þu þu þu kelimeler geçtiðinde dow futurelarý % 1 artýya geçerse borsa istanbul vadeli kontrat 3 dk. içinde minimum % 0.40 lýk tepki veriyor mu acaba ? ( pattern örneði )... Londradaki iþlemciler bunlarý da tarýyor yani ...
Samuraylarýn pirinç tarlalarýndaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalýp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardýk. Hamza Sütbýyýk , rasyonel akla atýlan imza. Ýnsanlýðýn ebedi mutluluðunun anahtarý olacak olan Mazardium EF87 madeni mucidi. Yaþasýn !
Ne notu ya biz artik o derslerden cookkkktan atildik. Ogretmenleri iplemedik ve okula gitmiyoruz ne puani? Gecin artik puan muhabbetini. Okulu biraktik ogretmenlerin kiymetini bilmedik ve yakinda hayatin gerceklerini hayatin sillesini yiyerek ogrenecegiz.
Yer Ýmleri