Ýnsanoglu, zaman gibi en büyük bir özgürlük ve sonsuzluk boyutunu, anlaþýlýr ve ölçülür olmaktan çok küçülterek, onu yýllara aylara saat ve saniyeler ve hatta onlarin da en küçük birimlerine kadar bölerek kendini en genel ve en büyük tutsaklýða mahkum etmiþtir.
Özgür insan öncelikle zamana tabi olmayan, onu tanýmayan ve hesabýný tutmayan insandýr...
Bu bilinçle hepinizin yeni yýlýný kutlar mutlu nice güzel günler dilerim...
Yeni yýl ,eski yýl,doðumgünü falan aslýnda hiç sevmem.Biten zamanlarda insanlar neden sevinir ve eðlenirler ki.Al iþte ömürden bir yýl daha gitti.Aslýnda kutlanacak hiç bir þey yok.O yüzden boþverin bu iþleri mutlu olun daima,zamandan baðýmsýz mutlu ve sevdiklerinizle olun.
Ey kör bu yer gök boþtur boþ
Býrak onu bunu da gönlünü hoþ tut hoþ
Þu durmadan kurulup daðýlan evrende alacaðýn bir nefestir
O da boþtur boþ
Yahu adama bakýn, kaç yýl önce evren kurulup daðýlýyor falan diyor, kozmolojiyi þiirde kullanýyor bu hayyam bence dahiydi.
pamuk prensesi bilmem ama yukarýdaki ÝTÜ vakfiyla ilgili yazýdaki 40.000 mezun üye, Mülkiye marþinin sözlerindeki "ey vatan gozyaslarin dinsin yetiþtik çünkü biz" ifadesiyle iþaret edilen zor zamanlarda imdada yetiþen kahramanlar gibi...benim sempatim vardýr ÝTÜ nun , ODTÜ nun mezunlarýna...69 kusagiyiz biz...😉
Annem anlatmýþtý.Esnafýn biri her akþam dükkaný kapatýrken bugün de zarardayýz diye dükkaný kapatýrmýþ.Komþusu bakmýþ bir iki deðil her gün ayný þey oluyor,yahu demiþ ben yarýn dükkaný kapatayým benim müþteriler de komþuya gitsin çok para kazansýn da zarardayým diye üzülmesin eve mutlu gitsin.Dükkanýný açmamýþ akþam gizlice komþuyu izlemiþ,bakmýþ kapatýrken gene söyleniyor komþu,allahým bugün de zarardayýz diye dükkaný kapatýyor.Kýzmýþ hemen dýþarý çýkmýþ,yahu demiþ ne açgözlü adamsýn benim dükkan kapalýydý bütün müþteri sana gitti hala zarardayým diyorsun sen ne açgözlüsün demiþ.Komþusu yahu ben onun için zarardayým demiyordum ki,ben ömürden bir gün daha gitti diye üzüldüðümden öyle diyordum demiþ.Aslýnda hüzünlü zamanlar bu bitiþ dönemleri,acýsý hissedilmesin diye bu yýlbaþý eðlencesi iþi çýkarýlmýþ bence)))))))
Yer Ýmleri