Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
9,68 10% 789,89 Mn 8,60 / 9,68
80,30 10% 41,42 Mn 80,30 / 80,30
80,30 10% 2,14 Mr 72,10 / 80,30
19,48 9.99% 1,34 Mr 17,70 / 19,48
155,40 9.98% 1,72 Mr 140,30 / 155,40
2.431.800,00 -10% 2,43 Mn 2.431.800,00 / 2.431.800,00
355,75 -9.99% 429,56 Mn 355,75 / 386,50
2.498,00 -9.98% 5,27 Mr 2.498,00 / 2.780,00
11,18 -9.98% 1,93 Mr 11,18 / 12,59
55,35 -9.93% 218,80 Mn 55,35 / 61,40
3,52 5.71% 31,52 Mr 3,34 / 3,58
311,00 -0.48% 16,35 Mr 306,75 / 314,75
326,00 1.64% 11,68 Mr 315,00 / 334,00
41,26 7.22% 10,79 Mr 38,30 / 41,30
75,25 0.07% 9,91 Mr 73,90 / 76,15
20,46 -0.39% 605,89 Mn 20,16 / 20,72
428,50 0.12% 7,72 Mr 426,25 / 434,50
326,00 1.64% 11,68 Mr 315,00 / 334,00
790,00 0.77% 3,13 Mr 777,00 / 802,50
99,15 -0.8% 503,79 Mn 98,00 / 100,00
114,20 -0.7% 209,55 Mn 113,40 / 115,40
428,50 0.12% 7,72 Mr 426,25 / 434,50
35,06 -2.61% 288,12 Mn 35,06 / 36,86
11,20 0.99% 680,06 Mn 10,85 / 11,45
86,70 -1.81% 469,42 Mn 86,40 / 89,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 607/999 ÝlkÝlk ... 107507557597605606607608609617657707 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 4,849 - 4,856 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz V

Alýntý Originally Posted by reha kaya Yazýyý Oku
    Mustafa bey, yüreðime mi indirecen yahu, 5 sene aradan sonra Çinden 2 parca eþya aldýydým.
    Reha Kaya ismini görünce izin verirler sorun olmaz Þaka bir yana kargolara da yasak gelebilirdi ucuz atlattýnýz

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Genel olarak af deyince aklýma hep o bildik fýkrayý getirir.

Köyün birinde bir erkek bir kadýný kaçýrmýþ.

Yapacaðýný yapmýþ.

Kadýnýn rýzasý falan yok.

Erkek hapsi boylamýþ.

Kadýnýn hayatý kaymýþ doðal olarak.

Bir iki sene sonra kadýn bakmýþ herif hapisten çýkmýþ eli belinde tespih çekip dolanýyor.

Fýttýrmýþ. Varmýþ gitmiþ hökümata.

Demiþ benim hayatým söndü bu herif nasýl dolanýyor.

Demiþler affa uðradý.

Kadýn sormuþ: Kim affetti.?

Demiþler "devlet."

Ula demiþ biçare kadýn, "bana sordular mý? ha bu herif devletin mi ýrzýna geçti ki devlet affediyor"...

Son dakika: Bu gece yarýsýndan itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatýna 8 kuruþ zam geldi. Fiyat artýþý pompa fiyatlarýna yansýyacak.

4.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Ben týp ile ilgili bilgi sahibi deðilim o nedenle hiçbir bilgi sahibi olmadýðým bu konuda en azýndan neyin ne olduðunu anlamaya çalýþtým.
    Bu baðlamda verdiðiniz bilgiler çok açýklayýcý oldu.
    Ben bu makaleyi ilk okuduðumda dikkatimi çeken ya da üzerine eðildiðim konu komplo teorilerinden ziyade HIV (AIDS) ile hava ve solunum yoluyla çok hýzlý yayýlabilen bu virüsün ayný bileþikte buluþmuþ olmalarýydý.

Doktor ya da genetikçi olmadýðým için aslýnda ilk öðrenmek istediðim durum bu mutasyonun hem corona gibi havadan hýzlý yayýlan hem de AIDS gibi ölümcül ve tedavi edilemez sonuçlarý olan bir son mutasyona evrilip evrilemeyeceði idi.

Okuduklarýmdan anladýðým sanýyorum böyle bir olasýlýk yüksek deðil.

Zira AIDS dünyaya ýþýk hýzýnda yayýlmýyorsa bunun nedeni sadece cinsel temas veya vücuttaki sývýlarýn temasý ile (kan v.b) gerçekleþmesi. AIDS'teki taþýnma süreci corona yapýsýnýn buraya bütünleþmesi ile hem havadan hýzlý yayýlan hem de dediðim gibi tedavi edilemez ölümcül sonuçlarý olan bir nihai forma dönüþmesini saðlayabilirmi diye düþünmüþtüm.

Ancak tüm bunlarý bir vatandaþ olarak el yordamýyla düþündüðüm için bu düþüncenin dahi çok saçma olma ihtimali olduðunu da biliyordum. Sadece teyit etmek amacýyla sormak istedim.

Verdiðiniz bilgiler için tekrar çok teþekkürler.

2.olarak sormakistediði ise bu veriler ýþýðýnda makalede tarif ve tespit edilen HIV proteinlerinin insan eliyle veya doðal evrim ile oluþmuþ olma ihtimallerini 100 üzerinden ne þekildedir?

Örnek:

doðal evrim : %60 ihtimal
    Ýnsan eli ile : %40 ihtimal

Veya bileþke olarak insan eli ile tedbirsiz denemeler yapaken oluþan yanlýþlar sonucu oluþan doðal evrim ile : %80 ihtimal

gibi.
    "insan eli ile tedbirsiz denemeler yapaken oluþan yanlýþlar sonucu oluþan doðal evrim.." böyle bir þey yok

þimdi sizin deney ortamýný nasýl hayal ettiðinizi tam bilemiyorum ama þöyle anlatayým:

2 tür deneysel yaklaþým yapabilirsiniz
    1. x canlýsýnýn içine görevini bildiðiniz belirli bir "sekansý" özel olarak koyarsýnýz. mesela insülin sentezlemesini saðlamak gibi, ona biri iþlev kazandýrýr ya da var olan iþlevini geliþtirirsiniz.

bu yöntem "hedefe yönelik" ama fazlasýyla bilgi gerektiriyor. ve baþarýlý olursa, tek bir amaçlanan iþlevi saðlar. bu daha ziyade daha üst kademe canlýlarda kullanýlýyor.

2. yöntem ise (ki ilaç geliþtirirken de yapýlan bu daha çok) geliþtirdiðimiz random denebilecek paneller var. bunlar muhtelif kimisi neredeyse tamamen rastgele denecek kadar deneme-yanýlmalý kimisi biraz daha genel anafikirler üzerinden gidiyor (yani mesela, þu sekansý/proteini/iþlevi özel olarak "insert" edeyim demez ama mesela virüsün çeperindeki proteinlerle oynayayým der, antibiyotiðin baðlanma bölgesiyle oynayayým der vs. bunlarda ayný anda yüzlerce binlerce yeri kurcalayabilirsiniz. panelde binlerce spot ile çalýþýp hepsine misal 100 üzerinden puan verir, 90 üstü olanlarý alýr daha üst testlere geçersiniz gibi düþünebilirsiniz.

yani biyolojik silah da geliþtirmek isteseniz ilaç da geliþtirmek isteseniz yahut hangi virüsün genomundaki hangi bölge onu çok bulaþýcý /çok öldürücü/çok dayanýklý vs yapýyor anlamak da isteseniz bu random panel yöntemiyle çalýþýyorsunuz envai çeþit deneme ayný böyle yapýlýyor (evet wuhanda virüslerde bu denemelerin yapýlacaðý klasta laboratuvar var maalesef, zaten komplo teorilerinin kaynaðý bu...tüm türkiyede böyle bir lab yok). ancak ürettikleri laboratuvardan "kaçak" oldu ise o tedbirsizlik olmuþ olur (onu kast ettiniz belki de bilemiyorum) kýsaca biz þu anda þunu bilemiyoruz: (eðer gerçekten insan müdahelesi varsa tabi) amaç neydi? kim yaptý?

insan müdahalesi olmasa da, hele ki corona tek sarmallý RNA virüsü olduðu için zaten kendisi en hýzlý þekilde evrimleþen bir form (sürekli mutasyona uðruyor). mutasyonun boyutu nedir ? bunu ancak genomlara bakarak bileceðiz (yani, makaledeki yöntemi kullanacaðýz, bu yöntemde sorun yok) ama neyle neyi karþýlaþtýrýp (en önemlisi: referans genom) bulduðumuz sonucu nasýl yorumladýðýmýz (anlamlýlýk) önemli. bu adamlar "bu bulduðumuz ek bölgeler orijinal coronada yok bunlarý dýþarýdan eklemiþler hem de HIV'den alýp eklemiþler" diyebilmek için orijinal corona olarak neyi referans aldýklarýný netleþtirmeli. o yarasa genomlarý var mý yok mu? (yarasa olasý bir enfeksiyon kaynaðý olduðu için) diðer yandan dediðim gibi HIV demek için zorlama, baktýklarý yerler çok kýsa vs.

Bir diðer noktamýz bizim hala "patient 0" muz ortada yok- var mý? ben bilmiyorum en azýndan. hatta ben insana hangi hayvandan geçmiþ onu da bilmiyorum, hangi noktada insandan insana bulaþýr olmuþ bilmiyorum... ben de internette okuyorum iþte doktor açýklama yapmýþ "virüs mutasyona uðradý demiþ" ..? e bu virüs sürekli mutasyona uðruyor zaten bu hep olan þey. ne demek istediler orada? yapýlmasý gereken (ki büyük ihtimalle yapýlýyor bu zaten de ben kendim baþka bir rahatsýzlýktan çalýþamýyorum þu sýra, fazla bakamýyorum, taramadým kaynaklarý veya henüz koymamýþlardýr nete) elimizdeki genomlarý kronolojik dizmek (kimden kime bulaþ olmuþsa o sýrayla) olaðandýþý bir mutasyon olmuþ mu olmamýþ mý ona bakmak. atýyorum 50 tane mutasyon olmasý olaðanken 1500 tane bulursak bir aþamada, bu arada ne olmuþ ona bakmak mesela. ancak böyle böyle iþin içinde baþka müdahale var mý yok mu anlama þansýmýz olur. yoksa doðal yolla %x insan eliyle %y ihtimal türünde sonuç veren bir test yöntemimiz yok.

ha bu arada o dediðiniz þey yani solunum gibi kolay yollarla bulaþýp HIV kadar öldürücü virüs yapmak da, teoride yapýlabilir bir þey (umarým manyaðýn biri yapmaz). ama hem hýzla bulaþýp hem hýzla öldürmek evrimsel açýdan virüse avantaj getirmiyor. evrimsel açýdan virüs öldürücü olmayý zaten amaç edinmez onun amacý sadece kendini çoðaltmak, bu sýrada bizim ölüyor olmamýz bizim þanssýzlýðýmýzken aþýrý öldürmesi virüsün de þanssýzlýðý olur onun da varlýðý tehlikeye girer. diyelim konaðý öldüren bir virüs ise bu virüslerde ya daha az öldürücü (virulent) olup daðýlabildiði kadar daðýlan (transmission) ya da uzun sürede öldüren bu sýrada çoðalma þansý olmasý için sessiz pencere dönemleri býrakan alttürler (cinsel yolla bulaþanlarýn geneli) evrimleþmiþtir. evrim öyle iþliyor yani.

Okumadým deðil okudum, emme yarýsýndan bir halt anlamadým.

Yanlýz, anladýðým kýsýmlarda faydalý oldu, teþekkürler.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

6.  Alýntý Originally Posted by subcomponent Yazýyý Oku
    "insan eli ile tedbirsiz denemeler yapaken oluþan yanlýþlar sonucu oluþan doðal evrim.." böyle bir þey yok

þimdi sizin deney ortamýný nasýl hayal ettiðinizi tam bilemiyorum ama þöyle anlatayým:

2 tür deneysel yaklaþým yapabilirsiniz
    1. x canlýsýnýn içine görevini bildiðiniz belirli bir "sekansý" özel olarak koyarsýnýz. mesela insülin sentezlemesini saðlamak gibi, ona biri iþlev kazandýrýr ya da var olan iþlevini geliþtirirsiniz.

bu yöntem "hedefe yönelik" ama fazlasýyla bilgi gerektiriyor. ve baþarýlý olursa, tek bir amaçlanan iþlevi saðlar. bu daha ziyade daha üst kademe canlýlarda kullanýlýyor.

2. yöntem ise (ki ilaç geliþtirirken de yapýlan bu daha çok) geliþtirdiðimiz random denebilecek paneller var. bunlar muhtelif kimisi neredeyse tamamen rastgele denecek kadar deneme-yanýlmalý kimisi biraz daha genel anafikirler üzerinden gidiyor (yani mesela, þu sekansý/proteini/iþlevi özel olarak "insert" edeyim demez ama mesela virüsün çeperindeki proteinlerle oynayayým der, antibiyotiðin baðlanma bölgesiyle oynayayým der vs. bunlarda ayný anda yüzlerce binlerce yeri kurcalayabilirsiniz. panelde binlerce spot ile çalýþýp hepsine misal 100 üzerinden puan verir, 90 üstü olanlarý alýr daha üst testlere geçersiniz gibi düþünebilirsiniz.

yani biyolojik silah da geliþtirmek isteseniz ilaç da geliþtirmek isteseniz yahut hangi virüsün genomundaki hangi bölge onu çok bulaþýcý /çok öldürücü/çok dayanýklý vs yapýyor anlamak da isteseniz bu random panel yöntemiyle çalýþýyorsunuz envai çeþit deneme ayný böyle yapýlýyor (evet wuhanda virüslerde bu denemelerin yapýlacaðý klasta laboratuvar var maalesef, zaten komplo teorilerinin kaynaðý bu...tüm türkiyede böyle bir lab yok). ancak ürettikleri laboratuvardan "kaçak" oldu ise o tedbirsizlik olmuþ olur (onu kast ettiniz belki de bilemiyorum) kýsaca biz þu anda þunu bilemiyoruz: (eðer gerçekten insan müdahelesi varsa tabi) amaç neydi? kim yaptý?

insan müdahalesi olmasa da, hele ki corona tek sarmallý RNA virüsü olduðu için zaten kendisi en hýzlý þekilde evrimleþen bir form (sürekli mutasyona uðruyor). mutasyonun boyutu nedir ? bunu ancak genomlara bakarak bileceðiz (yani, makaledeki yöntemi kullanacaðýz, bu yöntemde sorun yok) ama neyle neyi karþýlaþtýrýp (en önemlisi: referans genom) bulduðumuz sonucu nasýl yorumladýðýmýz (anlamlýlýk) önemli. bu adamlar "bu bulduðumuz ek bölgeler orijinal coronada yok bunlarý dýþarýdan eklemiþler hem de HIV'den alýp eklemiþler" diyebilmek için orijinal corona olarak neyi referans aldýklarýný netleþtirmeli. o yarasa genomlarý var mý yok mu? (yarasa olasý bir enfeksiyon kaynaðý olduðu için) diðer yandan dediðim gibi HIV demek için zorlama, baktýklarý yerler çok kýsa vs.

Bir diðer noktamýz bizim hala "patient 0" muz ortada yok- var mý? ben bilmiyorum en azýndan. hatta ben insana hangi hayvandan geçmiþ onu da bilmiyorum, hangi noktada insandan insana bulaþýr olmuþ bilmiyorum... ben de internette okuyorum iþte doktor açýklama yapmýþ "virüs mutasyona uðradý demiþ" ..? e bu virüs sürekli mutasyona uðruyor zaten bu hep olan þey. ne demek istediler orada? yapýlmasý gereken (ki büyük ihtimalle yapýlýyor bu zaten de ben kendim baþka bir rahatsýzlýktan çalýþamýyorum þu sýra, fazla bakamýyorum, taramadým kaynaklarý veya henüz koymamýþlardýr nete) elimizdeki genomlarý kronolojik dizmek (kimden kime bulaþ olmuþsa o sýrayla) olaðandýþý bir mutasyon olmuþ mu olmamýþ mý ona bakmak. atýyorum 50 tane mutasyon olmasý olaðanken 1500 tane bulursak bir aþamada, bu arada ne olmuþ ona bakmak mesela. ancak böyle böyle iþin içinde baþka müdahale var mý yok mu anlama þansýmýz olur. yoksa doðal yolla %x insan eliyle %y ihtimal türünde sonuç veren bir test yöntemimiz yok.

ha bu arada o dediðiniz þey yani solunum gibi kolay yollarla bulaþýp HIV kadar öldürücü virüs yapmak da, teoride yapýlabilir bir þey (umarým manyaðýn biri yapmaz). ama hem hýzla bulaþýp hem hýzla öldürmek evrimsel açýdan virüse avantaj getirmiyor. evrimsel açýdan virüs öldürücü olmayý zaten amaç edinmez onun amacý sadece kendini çoðaltmak, bu sýrada bizim ölüyor olmamýz bizim þanssýzlýðýmýzken aþýrý öldürmesi virüsün de þanssýzlýðý olur onun da varlýðý tehlikeye girer. diyelim konaðý öldüren bir virüs ise bu virüslerde ya daha az öldürücü (virulent) olup daðýlabildiði kadar daðýlan (transmission) ya da uzun sürede öldüren bu sýrada çoðalma þansý olmasý için sessiz pencere dönemleri býrakan alttürler (cinsel yolla bulaþanlarýn geneli) evrimleþmiþtir. evrim öyle iþliyor yani.
    Moruk amma uzun yazdin ha
    Tmm kompetansin zeki aydinsinda bunu bu Saatte kafa kaldirmaz
    Gilobal emperyal lawuklar ilac fabrikasi adi altinda dunyanin her kosesine kimyasal sey fabrikasi actiysa
    Sekans mekans bu tarz seyleri icat etme cocuk oyuncagi olmali
    Yapicagin tek sey
    VIop topikte sazeli yazdi
    Bol bol sarimsak limon O ka
    Oyleymis o oyle diyo valla elciye zeval olmaz

Zýçtýn sývadýn, yine saçmalamak için, dingil bunak...
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Duhul
    Nov 2018
    Ýkamet
    Gönüllerde yaþýyorum.
    Gönderi
    7,304
    Arkadaþ güzel bilgiler verdi . Tek tek okudum iki metnini de , eh anladýðýmýz kadar .
    Bunca bilgili adamsýn ama az daha okuyup bekçi olsaydýn keþke.

Sayfa 607/999 ÝlkÝlk ... 107507557597605606607608609617657707 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •