Ayrica burada dolar almis olanlar dolarin artigina sevinmiyor paralarinin en azindan cuzzi bir miktarinin degerini korumaya basardiklarina seviniyorlar. Ha ama parasini deger kaybini goz gore gore musade edenlere de acimiyorum kimse kusura bakmasin.
Ayrica burada dolar almis olanlar dolarin artigina sevinmiyor paralarinin en azindan cuzzi bir miktarinin degerini korumaya basardiklarina seviniyorlar. Ha ama parasini deger kaybini goz gore gore musade edenlere de acimiyorum kimse kusura bakmasin.
Ekonomik takvimi takip ediyoruz hepimiz, o veriler sürekli iyi geliyor, geneli iyi ABD verilerinin. FED durup dururken faiz indirimine gitmeye baþladý -halbuki politika tam tersini iþaret ediyordu.- Bunu Trump ýn itelemesiyle yaptý FED. Þimdi de iþin içinden çýkamýyor para pompalamaya devam ediyor piyasalara.
Yani bugün gelen bir ABD verisi bu hareketi yapacak güçte ve etkide deðil. Eskiden olsa kabul edilebilir ama Merkez bankasý kapalý ekonomik sisteme geçtiðinden beri bu etkier hiç görülmedi. Bu nedenle bu iþin içinde MB var.
Bu gece Dolar haftayý yine 5,99 dan kapasa bu yorumlarý yapanlar acaba ne diyecekler merak ediyorum.
Sanki dünya ekonomisine tamamen açýk para birimimiz varmýþ herþey normalmiþ gibi yorumlar yapýyorlar. Korkak sünepeler.
Eðer aldýðýnýz maaþ dolar bazlý deðilse boþa seviniyorsunuz![]()
Kendinizi hedge amaçlý aldýðýnýz dövizler olabilir, ama her atakta buna sevinmek burada zafer çýðlýklarý atmak ...
Hatta bir atak bekliyorsanýz full portföy yatýrým yapmýþta olabilirsiniz gayet normal bu, ama gittiðinde sevinç naralarý atmak ...
Tabiii dolar 10 olsun 20 olsun ikinci bir kriz gelsin ...
https://www.borsagundem.com/haber/co...ybetti/1468590
Asgari ücret 380 dolar yahu ... Ýnsanlar bedavaya çalýþýyor, zengin olanlar daha da ucuz iþ gücü bulduðu için seviniyor.
Ne diyeyim ...
Baþlýðý kendi haline býrakýyorum gereksiz tartýþmanýn anlamý yok benden farklý düþündüðünüzü sanmýyorum çünkü![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Trade ediyorsa tabii sevinecek yahu, sabahtan akþama saçma sapan mafyotik þirketlerin hisselerini alkýþlayýp öve öve bitiremeyenlerden bin kat daha mantýklý ve akýllýca bir yatýrým yöntemi. Ayrýca yabancý para alýp satan yüzde bire sevinmez. Yüzde bir benim diþimin kovuðuna gitmez mesela bana devalüasyon lazým.
Yer Ýmleri